Библиотекарите с още приключения на книга

Сериалът The Librarians вдъхновява трилогия от книги. Първата се казва „Библиотекарите и вълшебната лампа“.

Харесвате ли сериала „Библиотекарите“? Тогава тази книга е за вас. Тя показва още едно от безспирните приключения на екипа от Пазители, благодарение на които светът ни все още е цял. Инициативата за издаването на трилогията на български е поета от издателство „Бард“, а автор на „Библиотекарите и вълшебната лампа“ е Грег Кокс.

От хилядолетия Библиотекарите тайно бдят над света. Те каталогизират и държат под контрол опасни магически реликви като Екскалибур и кутията на Пандора и застават между човечеството и онези, които биха използвали подобни предмети за зли цели.

Преди десет години самотният Флин Карсън, последният от Библиотекарите, се изправя срещу древна престъпна организация, известна като Четирийсетте. Те притежават най-старото копие на „Хиляда и една нощ“ и Флин се бои, че възнамеряват да откраднат прочутата вълшебна лампа на Аладин. Той се втурва да ги изпревари, преди да са пуснали на свобода затворения в нея зъл джин.

Днес Флин не е сам. Нов екип неопитни Библиотекари, водени от коравия Пазител Ив Беърд, разследва странна загадка в Лас Вегас. Загадка, която се оказва тясно свързана с търсенето на изгубената лампа на Флин… и съдбата на света отново се оказва поставена на карта.

1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Славяна

Интересен е, обаче прекалено бързо говорят и понякога с много термини, които не схващам. Няма български субтитри и ги гледам с английски и честно казано има моменти, когато ми е много трудно и това убива целия кеф. Но пък сега има нови артефакти от модерното време и откриването им вкарват героите ни в много куриозни ситуации. Дано да продължава в същия дух.