Happy! – подновен, A Series of Unfortunate Events свършва догодина

„Щастливко“ и „Поредица от злополучия“ ще имат по още един сезон догодина, но за втория той ще е последен.

Добри новини за почитателите на сериала Happy! на американската кабеларка за фантастика Syfy. Адаптацията на комикса се оказа успешна и телевизията е поръчала да се направят още епизоди за края на тази година и началото на следващата. Кристофър Мелони очарова критиците в ролята си на пребития от живота наемен убиец Ник Сакс, а почти карикатурно обилното насилие отличава сериала от повечето други продукции в момента.

Часове преди да излъчат последния епизод от първи сезон снощи, Syfy обявиха радостната вест. Въпреки че рейтингите не са особено блестящи (засега средно 650 000 души гледат епизодите, но това число вероятно ще падне още), това е втората най-гледана продукция на телевизията за последната година, а и Syfy са доволни от начина, по който се приема тя. Грант Морисън и Браян Тейлър са завършили комикса си в четири части още преди години, но сега имат идеи за още истории, които могат да поддържат сериала поне три години.

По-тъжна, но не и неочаквана, е новината, че трети сезон на A Series of Unfortunate Events ще бъде последен. Той отдавна е поръчан, а втори сезон все още не е излязъл (това ще стане на 30 март), но пък вече знаем, че няма да има четвърти. Потвърждението идва от Нийл Патрик Харис, който от самото начало е знаел какво се готви. Адаптацията остава сравнително вярна на книгите и това е напълно умишлено – те са проработили доказано добре и не е нужно да се променят. Това обаче означава, че историята им ще бъде изчерпана след третия пакет от епизоди и няма нужда са продължава. Феновете може и да не са доволни, но поне решението е творческо, а не рейтингово, а и има време докато дойде моментът за последно сбогом.

1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Славяна

Аз май бях единствения човек гласувал в класацията за сериали на 2017г. за „Поредица от злополучия“, но наистина много ми хареса. Жалко, че историите са толкова малко, но да се надяваме, че и другите сезони ще задържат качеството от първия.