Хорър романът на 2017 вече на български

„Спящите красавици“ на Стивън Кинг и Оуен Кинг идва по книжарниците с мека и твърда корица.

Goodreads избраха за най-добър хорър роман на 2017 г. „Спящите красавици“ на Стивън и Оуен Кинг. Не е изненадващо, че Стивън Кинг е на върха в такава класация, но е обнадеждаващо за бъдещата кариера на сина му, че е редом до него. Изданието на български от „Бард“ не е евтино нито с твърда, нито с мека корица, но пък 736 страници високо оценен ужас би трябвало да си струват.

В едно бъдеще, което е толкова реално и близко, че може да бъде и днес, с жените се случва нещо странно, когато заспят. Телата им се обвиват в тънки нишки, образуващи пашкули.

Ако бъдат събудени, ако някой разкъса или разреже обвивката им, жените подивяват и стават невероятно агресивни. А докато спят, те се озовават на друго, по-добро място, където цари хармония.

Една жена, мистериозната Иви Блек, е недосегаема за благословията или проклятието на сънната болест. Дали тя е медицинска аномалия, която трябва да бъде изучавана? Или демон, който трябва да бъде унищожен? Сами, оставени на все по-първичните си подбуди, мъжете се разделят на враждуващи фракции. Едни искат да убият Иви, други – да я спасят. Трети използват хаоса, за да отприщят собственото си отмъщение срещу нови врагове. В света, станал най-неочаквано изцяло мъжки, всичко се превръща в насилие.

Действието се развива в малко градче в Апалачите, където основният работодател е женски затвор.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |