Нов британски сериал за падането на Троя

BBC One произвежда, а у нас Netflix показва минисериала Troy: Fall of a City. Научете повече за него.

Древногръцката митология не престава да вдъхновява най-различни творби. Най-новото попълнение в списъка е минисериалът „Троя: Падането на един град“. В неговите осем епизода се разказва познатия ни от Илиада епос, но от гледната точка на кралското семейство в Троя. Богове и простосмъртни се месят в любовта на Парис и Елена. Тяхното желание да бъдат заедно води до обсадата на града и заплашва цялата империя с разруха.

BBC One са започнали работа по проекта още през 2015 година, а Netflix са купили правата за международно разпространение миналата година (като част от инвестицията им в размер на 2 милиарда долара в европейски продукции, част от които грабна и един български филм). Създател е Дейвид Фар, който в родната си Великобритания е известен с друг минисериал, The Night Manager. Един от режисьорите пък е Оуен Харис, заснел San Junipero, един от най-добрите епизоди на Black Mirror до момента. В главните роли може да разпознаете Луис Хънтър (The Secret Circle), Джонас Армстронг (Robin Hood), Карл Бюкс (Dominion), Дейвид Гиаси (Interstellar, Cloud Atlas, Containment), Джони Харис (The Fades) и др.

Отзивите в IMDB до момента са потресаващо ниски (обща оценка в момента 2.4 от 10), като една от основните причини за това е решението на кастинга да сложат чернокожи актьори за Ахил, Петрокъл и Зевс. Критикуват се също мудно темпо, анахронизми и др. проблеми. Въпреки това гледалите първия епизод хвалят декорите и визиите като цяло, както и опита за малко по-различна интерпретация на историята (макар той далеч да не допада на всеки). Така или иначе, предвиден е само един сезон, така че, дори никой да не го гледа – ще има завършек.

Първи епизод вече е излъчен във Великобритания, премиерата в сайта на Нетфликс предстои.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Хахахахаха накрая ще го гледам само за да видя колко е тъп и какви простотии са сътворили 😀 Оценка 2.4 в IMDB също не се вижда всеки ден 😀

Петя Ивайлова

😀 Е, не е нещо, което се вижда всеки ден…

Мирослав Димитров

Тотално ме отказа значи.. 🙂

Петя Ивайлова

Доколкото прочетох, ще бъдат и гаджета 🙂

Мирослав Димитров

е съм го гледал още, но май няма и да го пробвам… много негативни ревюта навсякъде и чувам Патрокъл и Ахил биле негри ? ако това е така е голяма подигравка с историята което хич не харесвам 🙁

Петя Ивайлова

Аз гледах първия епизод (има го, знаете къде). Значи…скучничък е, но е по-добър от други тв филми, вдъхновени от творбите на Омир (примерно един френски сериал от преди година-две, който беше уж по „Одисеята“ и беше негледаем)…За сега нищо интересно не се случи, но може би нататък нещата ще се подобрят.