2 коментара

Приказката наближава щастливия си край

Настоящият седми сезон на „Имало едно време“ ще бъде последният за сериала.

Ако все още има почитатели на Once Upon a Time – нашите съболезнования. Но вероятно по-масовата реакция на тази новина е „Разгеле!“.

„Имало едно време“ започна през 2011 година, когато преобърна представите ни за приказни светове и герои, съживи класически образи и ги използва за позитивни послания, дори помогна на Дисни като скрита реклама на семейните им филми. В началото никой не очакваше от сериала да стане хит, но той постигна големи успехи и си изгради лоялна фен база. Уви, с течение на времето качеството на сценариите падаше все по-ниско, а историята бързо прескочи момента, в който щеше да е най-удачно да приключи. В края на шести сезон основната част от актьорския състав се изнесе, а персонажите им получиха щастливите си завършеци, но въпреки това телевизията пожела да опита със седми. Уви, експериментът им е неуспешен, поради което най-накрая му се слага точка.

Изображение с име: once upon a time rumpel

Миналата година рейтингите бяха с около 30% по-ниски от тези на пети сезон. Засега сривът при сериите от 2017-2018 г. е 21%, а при ключовата демографска група – 42%. Средният брой зрители на епизод е 2,5 милиона, което е практически недопустимо за голяма ефирна телевизия в САЩ. За спада допринесе и решението на програмните директори да преместят сериала от съботните вечери в петъчните, когато по принцип гледаемостта е по-малка.

Хубавото е обаче, че новината за спирането идва навреме и ще даде възможност на Едуард Китсис и Адам Хоровиц да завършат историята подобаващо. Те дори вече са се подготвили с финал, тъй като са очаквали подобно развитие: „То е като някой, навършил 108. Тъжен си, че го няма, но пък си е поживял. Това беше и „Имало…“, не сме си мислели, че ще стигнем толкова далеч. Имахме чудесни моменти и наистина не можем да се оплачем от нищо, защото получихме възможност да направим всичко, което сме искали – и то два пъти“.

Последните серии на Once Upon a Time ще започнат да излизат от 3 март българско време нататък.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата