Сценаристите и режисьорът на „Джуманджи 2“ ще правят и „Джуманджи 3“

„Джуманджи: Добре дошли в джунглата“ повтори рекорд на „Титаник“ и задмина „Тор: Рагнарок“ и „Жената чудо“ в световния бокс-офис.

Никой не очакваше Jumanji: Welcome to the Jungle да постигне успехите, които отбеляза през последните няколко седмици. Дори и да имаше специалисти, които не бяха изненадани от представянето му в края на 2017 г., едва ли някой е подозирал, че филмът ще остане №1 толкова дълго.

„Джуманджи: Добре дошли в джунглата“ е продължение-ребуут на филма от преди 23 години с Робин Уилямс. В него четирима тийнейджъри се озовават в света на компютърна игра, която трябва да превъртят, за да се върнат обратно в истинския свят. Историята е семпла, но добре развита и забавна.

Филмът излезе седмица след „Междузвездни войни: Последните джедаи“, което мнозина оцениха като унищожаващо шансовете му за сериозни приходи. Толкова много продължения и римейкове се провалиха през последните години, че силата на бранда отдавна не е гаранция за успех. Новото „Джуманджи“ обаче остана интересно за зрителите много дълго време, като в третия си уикенд дори задмина Star Wars: The Last Jedi и превзе първото място в бокс-офиса. То остана там до края на януари, когато излезе „Лабиринтът: Последният кандидат“ и го смени. Сега се оказва, че приходите на последният „Лабиринт“ са паднали много във втория му уикенд, което отново връща „Джуманджи 2“ на върха.

По този начин филмът повтаря рекорда на „Титаник“ – двете заглавия са единствените, излезли през декември, които постигат №1 в бокс-офиса на февруари следващата година. За уикенда 2-4 февруари Jumanji: Welcome to the Jungle е добавил 11 милиона долара към приходите си, и то само от САЩ. Новото „Джуманджи“ вече е осмият най-печеливш филм на 2017 г. (петата най-печеливша фантастика) с 858 милиона долара приходи в световен мащаб. Възможно е да се изкачи с поне още една позиция, тъй като „Пазителите на галактиката 2“ са със само 6 милиона повече. Не е изключено да задмине дори „Спайдър-мен: Завръщане у дома“, който в момента е на пето място в света с 880 милиона.

Джак Блек, Ник Джонас, Карън Гилън, Дуейн Джонсън и Кевин Харт са в главните роли на "Джуманджи: Добре дошли в джунглата".

Джак Блек, Ник Джонас, Карън Гилън, Дуейн Джонсън и Кевин Харт са в главните роли на „Джуманджи: Добре дошли в джунглата“.

Целият този успех прави третата част абсолютно сигурна. Sony се нуждаеха от такъв хит и го получиха в лицето на „Джуманджи“. Сега вече знаем, че сценаристите и режисьорът ще се завърнат, за да направят следващата част. Тя все още си няма име, но Джейк Каздан ще бъде неин режисьор, а Джеф Пинкнър и Скот Розенбърг ще пишат сценария. Очаква се също Дуейн Джонсън „Скалата“, Карън Гилън, Джак Блек и Кевин Харт да играят отново аватарите в играта.

Пинкнър и Розенбърг отдавна си сътрудничат със Сони (продуцентите), но невинаги са били толкова успешни. Техни са и филмите „Невероятният Спайдър-мен 2“, „Петата вълна“ и „Тъмната кула“, които далеч не са най-добрата им работа. Притеснителен е и фактът, че първоначалният сценарий за „Джуманджи 2“ е писан от Крис Маккена и Ерик Зомърс, които са известни с „ЛЕГО Филмът: Батман“ и „Спайдър-мен: Завръщане у дома“ – Пинкнър и Розенбърг са пренаписали тяхната чернова, но не се знае колко от финалния сценарий е тяхно дело и колко на първите наети. Въпреки това, надяваме се успехът да ги е научил на нещо и успехът им да се повтори и със следващия филм. Възможно е да го видим отново в надпревара със Star Wars през декември 2019.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Славяна

Ооо, я стига! Защо винаги трябва нещо хубаво да го комерсиализират и да източват всяка стотинка от него!? Няма нужда от повече филми, нали финалната сцена беше показателна, че всички свърши!? Какво още могат да измислят, което да държи зрителите пред екрана. Освен това „Междузвездни войни“ ще си вземат поука и няма да допуснат същите грешки като от този филм(не съм фен на поредицата, но изглежда логично) и не ми се вярва Джуманджи 18976156 част да има същия успех.