3 коментара
lore amazon

Wayward Pines – евтаназиран, Lore – подновен

Антологията на Amazon е успешна, а експериментът на Fox – провал.

Изображение с име: wayward pinesНай-накрая! Fox официално обявиха, че не желаят да правят нови епизоди на „Уейуърд Пайнс“. Замисленият като минисериал проект изкрета първия си сезон и дори намери фенове през 2015 г. Това вкара грешната идея в главата на телевизията да му правят продължение, като небезизвестният М. Найт Шаямалан се завърна с нови идеи за него, редом с автора на книгите (изчерпани след първи сезон) Блейк Крауч. Много от актьорите обаче не се завърнаха и историята през 2016 г. трябваше да поеме в нова посока. Уви, така се получи още по-голяма бъркотия, а рейтингите още от първия епизод нататък показаха, че уж добрите впечатления от първи сезон не са чак толкова много.

След повече от година и половина липса на новини (но пък усилени опити на М. Найт Шаямалан да убеди телевизията, че е добре да има и трети сезон) съдбата на сериала вече е решена. Fox са решили да не инвестират повече в този проект. Не е ясно дали са осъзнали грешката си през 2015 г., но поне на мъките на екипа вече е сложен край. Шокиращото в случая е не самото спиране, а времето, което отне, за да бъде обявено официално. Чакаме същата съдба да сполети и „Екзорсистът“, чийто втори сезон също беше чудо и също отбеляза огромен рейтингов (и творчески) спад.

Като споменахме за The Exorcist, създателят на сериала Шон Крауч, ще бъде новият главен сценарист за Lore (което допълнително намалява шансовете за трети сезон на „Екзорсистът“). Полупсевдодокументалната хорър-антология на Amazon, вдъхновена от подкаст, не си спечели особено положителни ревюта след първи сезон, но явно е предизвикала достатъчно интерес, за да бъде подновена. Доскорошният шоурънър Глен Морган обаче излиза от проекта и именно Крауч ще го замести. Продуцентите обещават втори сезон да е по-страшен, с по-глобални мащаби и с по-постоянно качество (създателят на подкаста, Арън Манке, пък се надява този път да се вслушат повече в препоръките му кои от неговите епизоди да бъдат филмирани).

Най-вероятно втори сезон на „Фолклор“ отново ще съдържа шест епизода в нестандартен стил, които ще излязат през есента.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата