1 коментар
DustAndSalt E

Завладей Грешната Земя в нова интерактивна история

В българската компютърна игра Dust and Salt не само взимате решения в историята на главния герой, но и го движите по картата и водите битките му.

Новото пловдивско гейм студио Prime Games вече е готово с първата си игра на пазара. Тя може да бъде купена през платформата Steam за 8 долара и се казва Dust and Salt.

Когато баща му е убит, а селото му – опожарено, млад войн се заклева да отмъсти. Трябва да избере между груба сила или дипломация, за да изкове нови съюзи и да подчини враговете си. Сюжетът се развива в мрачен средновековен фентъзи свят, а играчът влиза в кожата на главния герой.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Времето, за което нелинейната историята може да се мине, е около 3-4 часа, но различните опции и финали предразполагат към неколкократно преиграване. Влиянието на изборите на играча е голямо – той може да е човекът, който ще успее да обедини народите на Грешната Земя, а името му да остане в техните легенди и песни, или пък да се превърне в поредния узурпатор, чиято власт се крепи на страха от жестокост, страдания и хаос…

„Прах и сол“ e адаптация на едноименната книга-игра на Явор Ялъчков, издадена у нас под псевдонима му Сикамор Брайт, но с много повече интерактивност и изобилие от красив арт. Играчът може да води тактически битки с войските си (с намигване към Heroes of Might and Magic), както и да се придвижва из картата на света, където са изобразени различните локации.

Dust and Salt се продава от 25 януари за PC и Mac и вече се радва на голямо одобрение от геймърската общност. Prime Games имат и 2 доста по-кратки и стандартни книги-игри, достъпни напълно безплатно и без реклами за Android и iOS.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата