Завладей Грешната Земя в нова интерактивна история

В българската компютърна игра Dust and Salt не само взимате решения в историята на главния герой, но и го движите по картата и водите битките му.

Новото пловдивско гейм студио Prime Games вече е готово с първата си игра на пазара. Тя може да бъде купена през платформата Steam за 8 долара и се казва Dust and Salt.

Когато баща му е убит, а селото му – опожарено, млад войн се заклева да отмъсти. Трябва да избере между груба сила или дипломация, за да изкове нови съюзи и да подчини враговете си. Сюжетът се развива в мрачен средновековен фентъзи свят, а играчът влиза в кожата на главния герой.

Времето, за което нелинейната историята може да се мине, е около 3-4 часа, но различните опции и финали предразполагат към неколкократно преиграване. Влиянието на изборите на играча е голямо – той може да е човекът, който ще успее да обедини народите на Грешната Земя, а името му да остане в техните легенди и песни, или пък да се превърне в поредния узурпатор, чиято власт се крепи на страха от жестокост, страдания и хаос…

„Прах и сол“ e адаптация на едноименната книга-игра на Явор Ялъчков, издадена у нас под псевдонима му Сикамор Брайт, но с много повече интерактивност и изобилие от красив арт. Играчът може да води тактически битки с войските си (с намигване към Heroes of Might and Magic), както и да се придвижва из картата на света, където са изобразени различните локации.

Dust and Salt се продава от 25 януари за PC и Mac и вече се радва на голямо одобрение от геймърската общност. Prime Games имат и 2 доста по-кратки и стандартни книги-игри, достъпни напълно безплатно и без реклами за Android и iOS.

1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Играта е страхотна! Та това е апликация по книга-игра.
Първо за историята – Прах и сол е книга-игра от сборника Призвание герои 2, но тук е доста надградена – има нови локации, герои, случки. Ще се опитам да дам малко инфо без да спойлвам. Та ти си Непокор от Безимения народ, твоите хора дълго време са били експлоатирани от Мрак…в това приключение целта е да обединиш народите от Безименната земя и да превземеш мрак.
За играта – все пак е игра – хубави илюстрации, страхотен саундтрак. Играта е по-карта, като в началото правиш герой, после целта е да събереш съюзници и накрая да превземеш мрак. Битките (защото има такива ) са като в Heroes 3.
Като цяло много стойностен продукт и конкурентен на западните подобни апликации.
п.с. от Prime Games пробвайте и 2-те безплатни игри, аз лично препоръчвам Съновидение, която я има и на български 😉