The-Darkest-Minds-movie-poster

Нови некомиксови супергерои атакуват кината

Трейлър за „Тъмна дарба“, филм по книгите на Александра Бракен.

Филмовите адаптации по хитови тийнейджърски книжни поредици отдавна не са гаранция за успех. Въпреки че преди време заглавия като „Здрач“ и „Хари Потър“ направиха жанра да изглежда сигурен, провали като „Петата вълна“ и „Дивергенти“ практически го закопаха преждевременно в земята.

Това обаче не пречи на 20th Century Fox да опитат да го възродят. Следващото им предложение се казва The Darkest Minds – по книгата „Тъмна дарба“ на Александра Бракен, издадена у нас от „Егмонт България“. В него ще срещнем познати елементи – младежи със суперсили живеят в антиутопия и се бунтуват срещу лошите възрастни. Но дали ще има и нещо повече?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Посочването на „Странни неща“ и „Първи контакт“ като част от биографиите на продуцентите е добър трик, но засега няма нищо друго в трейлъра, което да ни наведе на мисълта, че става дума за хубав и интелигентен филм. Разбира се, той е насочен към тийнейджърите и феновете на супергеройски филми сред тях, така че нищо не му пречи да бъде успешен в таргет групата си.

Руби (Амандла Стенбърг от „Игрите на глада“) е 16-годишно момиче, което живее в дистопично бъдеще, където 98% от децата на света са покосени от катастрофална болест. Оцелелите, като Руби, са развили свръхчовешки сили, вариращи от екстремно висока интелигентност до възможността да контролираш електричеството или огъня. Правителствата по света са се разбрали да задържат тези деца в интернати, за да контролират тях и способностите им.

„Тъмна дарба“ излиза по кината на 3 август.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата