2 коментара
The-Librarians-HD-Wallpapers4

Подновявания за Black Mirror, Magicians, край за Librarians

„Черно огледало“ и „Магьосниците“ ще се завърнат съответно за пети и четвърти сезон, но „Библиотекарите“ е спрян.

Микс от добри и лоши новини що се отнася до бъдещето на някои от любимите ни сериали.

Най-неизненадващата е подновяването на Black Mirror. Гениалният сериал-антология продължава да е силен и харесван след 2 години по британска телевизия и 2 сезона, продуцирани от Netflix. Стрийминг гигантът продължава да не отпуска информация за това колко е гледан сериалът, но популярността му със сигурност е голяма, съдейки по това, че всеки нов сериал-антология с елементи на разсъждение върху технологиите на бъдещето се сравнява първо с него. Не е известно кога ще излезе пети сезон и дали в него отново ще има шест епизода, но е по-вероятно той да е готов чак през 2019 г. За сериите от края на миналата година бяха събрани интересни екипи, включително и Джоди Фостър като режисьор, така че едва ли Чарли Брукър ще претупа нещата точно този път.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Продължаваме с The Magicians на Syfy, който е подновен за четвърти сезон. Епизодите от тази година все още се излъчват (и стигат до нас всеки четвъртък), като спадът на рейтингите спрямо миналата година е само 11%. Така сериалът остава най-успешният на телевизията в момента, макар и да няма епизод с над 800 000 зрители в деня на излъчването. Догодина ни очакват нови 13 епизода, като историята вероятно ще поеме в нови посоки, излизайки съвсем от книгите. Но преди това имаме да гледаме още 5 епизода до края на текущия сезон.

За съжаление, не са толкова добри новините за The Librarians по TNT. Там спадът на гледаемостта за четвърти сезон е с по-сериозните 20%, а в ключовата демографска група – 38%. Средно всеки епизод е гледан от под 1,5 милиона зрители, което явно е твърде малко за тази телевизия. Тук трябва да се отбележи, че кабеларката наскоро реши да променя профила си и да се преориентира от екшън за всички възрасти към по-мрачна и нестандартна драма. Затова те са завършили и криминалния си сериал Major Crimes преждевременно, въпреки че той е най-гледаната им продукция. Така „Библиотекарите“ пада жертва не само на рейтингите, но и на новия имидж на телевизията. Основното действащо лице зад сериала, Дийн Девлин, обаче обещава да направи всичко възможно да намери нов дом на творението си. Иначе казано, има шанс друга телевизия да продуцира пети сезон, но ще трябва да поживеем и да видим дали ще се случи или спирането ще е окончателно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата