Nevyrmur izpitaniqta na morigan vrana t

За феновете на Хари Потър и Пърси Джаксън

Излезе романът „Невърмур: Изпитанията на Мориган Врана“ от Джесика Таунсенс, изд. „Бард“.

Изображение с име: Nevyrmur izpitaniqta na morigan vranaАко харесвате детски приключенски фентъзита, ако сте фен на Хари Потър и/или Пърси Джаксън, то издателство „Бард“ ви препоръчва да се запознаете с новата книга в жанра – „Изпитанията на Мориган Врана“, първа част от поредицата „Невърмур“ на австралийската писателка Джесика Таунсенд. Книгата вече е издадена в близо 30 държави, в много от които е бестселър. Закупени са и правата за филмиране, като сценарист на адаптацията ще бъде Дрю Годард. Но докато чакаме да видим какъв филм ще ни бъде предложен, може би през 2019 г., нека прочетем за какво става дума:

МОРИГАН ВРАНА Е ПРОКЪЛНАТА.

Родена е на Срединощ, най-злополучния ден, в който може да се роди едно дете. Обвиняват я за всички местни нещастия – от градушки до сърдечни удари. И което е най-лошо, проклятието означава, че Мориган е обречена да умре в полунощ на единайсетия си рожден ден.

Но докато чака да се изпълни съдбата й, се появява странен и забележителен човек на име Юпитер Норт. Той я измъква от преследващите ги черни като дим хрътки и сенчести ловци на коне и я отвежда на сигурно място, в таен вълшебен град, наречен Невърмур.

Там Мориган открива, че Юпитер я е избрал да се състезава за място в най-престижната организация на града: Чудното общество. За да влезе в него, тя трябва да мине през четири трудни и опасни изпитания в надпревара със стотици други деца, всяко от които притежава някакъв невероятен талант, открояващ го от другите – талант, какъвто Мориган смята, че самата тя няма…

За да остане завинаги в безопасния Невърмур, тя трябва да намери начин да премине изпитанията – иначе ще бъде принудена да напусне града и да се изправи срещу гибелната си участ.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата