ash-vs-evil-dead-header-2

Ash vs. Evil Dead – спрян

Аш няма да се бори с повече зли мъртви, поне не и по телевизията.

Starz официално са спрели „Аш срещу злите мъртви“, и то точно преди предпоследния епизод от трети сезон да бъде излъчен. Новината не е особено изненадваща – рейтингите продължават да падат, и то с много, а слухове за завършек имаше още преди сезонът да е започнал.

От самото си начало сериалът не беше особен хит, макар да предизвика огромно внимание преди премиерата си. Въпреки че филмовата поредица „Злите мъртви“ има страстни фенове, а сериалът си спечели редица положителни отзиви, количеството зрители за Starz не беше съществено. Въпреки това, телевизията остана посветена на сериала доколкото е възможно и обявяваше подновяване преди началото на всеки сезон. Когато такова не беше получено тази година, феновете вече предвкусиха горчивия вкус на края.

Изображение с име: Ash-vs-Evil-Dead-Season-3-poster

Брус Кембъл (Аш) също подозираше, че нещо такова ще се случи, и даваше интервюта, че едно спиране на сериала ще сложи точка на целия франчайз, но самият той като актьор, чиято кариера е изградена върху „Злите мъртви“ ще се оправи.

Въпреки скръбната вест, феновете не могат да не са благодарни. Малко са хорър поредиците, които са изкарали толкова дълго, и то винаги с един и същи главен герой. Преди няколко години почитателите се надяваха само на Evil Dead 4, а вместо това получиха еквивалент на „Злите мъртви“ от 4 до 13. Много по-хитови хорър поредици не са стигали толкова далеч.

Финалният епизод за сериала, за който стискаме палци наистина да доведе цялата история до пълноценен завършек, ще бъде готов на 30 април наше време.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата