3 коментара
7-Aurora-Station-Future

Хайде на космически хотел!

През 2022 ще можем да си резервираме космически отдих.

Дори да сте пътували навсякъде по света, едва ли сте излизали извън него. Но ако Orion Span реализират плановете си, ще можете да го направите само след 4 години.

Orion Span е стартъп компания, която планира да изстреля в ниска околоземна орбита своята станция Аврора през 2021 г. и да предлага на нея ваканции от следващата година. Ще се предлагат пакети от по 12 дни за четирима души и двама екипаж. Цената е 9,5 милиона долара (и резервацията изисква 80 000 капаро). В нея се включват транспортът до хотела, спането, wi-fi и достъп до холо-палуба с виртуална реалност, която е най-близкото до „Стар Трек“, реализируемо на този етап.

Изображение с име: 7-Aurora-Station-Future
Визуализация отвън.

Ако цената ви се струва височка, имайте предвид, че малцината не-космонавти, които са отскачали до МКС, са плащали между 2 и 4 пъти по толкова, и то за по-кратък престой, така че цената си е на далавера. Имайте предвид, че първите 4 месеца от 2022 г. вече са изцяло резервирани, и това само за 4 дни от обявлението.

„Разработихме станцията Аврора, за да предложим революционна дестинация в космоса. След изстрелването си, Аврора веднага ще започне работа, като ще приема пътешественици в космоса по-бързо и по-евтино от всякога досега, без да жертва нищо от незабравимото изживяване“, казва директорът и основател на Orion Span Франк Бънгър. „Архитектурата ни е такава, че лесно можем да добавяме модули, с което да увеличаваме размера според пазарното търсене – нещо като град, растящ от небето към Земята. В по-далечно бъдеще можем да продаваме и модули като първите човешки вили в космоса. Бъдещите собственици в Аврора ще могат да живеят там, да посещават, или да дават своите части под наем на трети лица. Това е вълнуваща граница и ние, от Orion Span, сме горди, че ще проправим пътя към нея“.

Изображение с име: 3 Aurora-Station-Interior_preview
Интериорът.

Реенето в нулева гравитация ще е само едно от предимствата на хотел, извисяващ се на 320 километра над земната повърхност. Тъй като Аврора ще прави по една обиколка на Земята на всеки 90 минути, посетителите ще могат да видят по 16 изгрева и залеза всеки ден (ако не спят). Обиколката е такава, че ще можете да си направите селфи на фона на северното сияние за лайкове в инстаграм. А с наличието на интернет връзка няма да имате проблеми да останете в контакт с роднините и приятелите си на Земята. Гостите ще могат да участват и в научни експерименти, с което да допринесат за развитието на космическите изследвания, а част от резултатите – да си взимат като сувенири на Земята.

Разбира се, преди това ще трябва да минат обучение за астронавти. За всяко излизане в космоса се иска притежанието на сертификат, а за изкарването му са необходими три месеца предварителна подготовка в центъра на Orion Span. Отново, ако това ви се струва множко, доскоро обучението отнемаше 2 години.

Не знаем какво друго да ви посъветваме, освен да започнете да пестите отсега. Защото дори този проект да ви изглежда малко утопичен и с потенциал да пропадне, идеята рано или късно ще бъде реализирана.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата