Излезе новият Алманах ФантAstika

Списанието-сборник може да се поръча онлайн.

Осмият пореден алманах „ФантАstika 2017“ излезе от печат. Той е интересен не само за тези, които са чели предишните ежегодници, но и за ценителите на фантастиката във всичките ѝ форми, които за прав път вземат това издание в ръцете си.

Преводните автори са представени с оригиналната новела на Тереса Ечеверия, класическия американски разказ на Томас Шеред и една творба на македонския фантаст Никола Суботич, наскоро отличена на международен конкурс.

В големия раздел на българските фантасти ще се срещнете не само с доайена Христо Пощаков, представен като автор на научна фантастика, фентъзи и хумор, но и с нови произведения на Ценка Бакърджиева, Янчо Чолаков, Мартин Петков, Валентин Д. Иванов, както и с приказка от дебютната книга на Мел. Част от разказите са отличени в конкурса, посветен на Агоп Мелконян.

„Фантастология“ както винаги е посветена на обзорите и тенденциите в развитието на българската и световната фантастика, задочни срещи с класици като Светослав Минков и Елин Пелин. Статиите представят испаноезичните авторки на фантастика, руските тематични направления в модерната НФ, българската фантастика в нова аудио форма и последния брой на списание „Тера фантастика“.

В раздела „Съзвездие Кинотавър“ ще се запознаете с новите екранизации на фантастични романи, писателя, създал сценария на „Изкуствен интелект“, и шеговит комикс за това как на Кубрик му е изглеждало бъдещето през 2019 година.

Броят обявява уникален по темата си конкурс „Изгревът на следващото“ – за разкази, посветени на едно желаемо бъдеще. Съзвучен на това е разделът „Футурум“ с темите си за новите информационни религии, неудачните краища на света и друга фаКтастика.

И още по страниците на новия алманах: цветни картини от художника Андриан Бекяров… пристрастен репортаж от Еврокон 2017 в Дортмунд… и много други събития.

Сборникът може да се поръча от „Човешката библиотека“ или неговия съставител, Атанас П. Славов.

Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |