2 коментара
krypton

„Криптон“ продължава с втори сезон

„Луцифер“ пък получава два бонус епизода.

След по-малко от ден американската телевизия Syfy ще излъчи финала на първи сезон от новия си сериал, „Криптон“. Феновете обаче могат да бъдат спокойни – каквото и да се случи в този епизод, историята ще бъде продължена наесен с втори сезон.

Подновяването не е изненада, тъй като рейтингите са доста добри – това е най-гледаният сериал за последната година, като отстъпва единствено на „Магьосниците“, и то само в ключовата демографска група на младежите. Отзивите също са сравнително добри, предимно заради сюжета с пътуване във времето, който придава напрежение и висок залог на историята, макар че има и критики за залитане в областта на глупавото при опита да се търси ексцентричното.

На рейтингите определено помогнаха и появите на ключови DC злодеи, като генерал Зод (изигран от Колин Салмън от „Стрелата“) и Брейниак (Блейк Ритсън), чиито версии бяха доста близки до оригиналните и обвързващи с вече познатите истории за Супермен.

Новината за подновяването идва в момент, в който зрителите на телевизията губят доверие в нея. Преди време „Тъмна материя“ беше спрян неочаквано, а съвсем наскоро същата съдба сполетя и „Експанзията“. Много хора вече се страхуват изобщо да започват сериали на Syfy именно поради склонността им да ги посичат преждевременно. От друга страна, много е вероятно голяма част от зрителите на „Криптон“ да пускат този канал за пръв път, само заради лоялността си към DC Comics и адаптациите на техните супергерои.

Изображение с име: Lucifer-set-visit

Друг сериал на DC обаче не остана пожален от масовата сеч този сезон – Lucifer ще си остане само с трети сезон и засега опитите на продуцентите да го продължат по друга телевизия удрят на камък. Fox обаче обявиха приятна изненада – на 28 май ще бъдат излъчени два бонус епизода (подобно изпълнение имаше и миналата година). В единия Луцифер разследва убийството на детски психиатър, а Ела се сеща за тайна от детството си. В другия епизод пък, режисиран от актьора Кевин Алехандро, ще има паралелно измерение, в което Луцифер не само не е срещал Клоуи, но и има свободата да избира. В него Нийл Геймън ще озвучава Господ.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата