charmed

The CW поръча три нови сериала, ABC се отказва от Greatest American Hero

Римейкът на „Чародейките“, ново разклонение на „Дневниците на вампира“ и римейкът на „Розуел“ ще имат пълни сезони.

Изображение с име: roswell
Плакат на стария сериал „Розуел“

Американската кабеларка за тийн-сериали, The CW, поднови всичките си фантастични продукции за нови сезони, но не спира дотук. Наесен каталогът на телевизията ще бъде разширен с още три фантастични сериала.

Отдавна знаем за римейка на „Чародейките“, като сегашният одобрен пилот всъщност е вторият поред – през 2014 г. също имаше опит, но той беше провал. Според слуховете, правени са дори още няколко пилотни епизода, кои само като сценарий, кои като готови заснети продукти, докато се стигне до сегашния успех. В Charmed става дума за три сестри в малък колежански град. В ролите от римейка ще бъдат Маделайн Манток, Мелони Диаз и Сара Джефри. Те ще се борят да опазят дома си чист както от мощни демони, така и от похотливи мъже, които искат да ги командват (долу патриархията, феминизъм напред!). Дали в този пилот е запазена идеята историята да се развива през 1976 г., предстои да видим.

Проектът за „Розуел, Ню Мексико“ не се е променил спрямо първоначалния замисъл, само името се е удължило (добавен е щатът). Основата на историята си остава поредицата книги „Гимназия Розуел“, но сега фокусът на сюжета ще бъде върху дъщеря на нелегални имигранти, която открива, че момчето, което си харесва, е всъщност извънземно, свързано с огромна правителствена конспирация. В главната роля е Джанин Мейсън от „Анатомията на Грей“,  а режисьор ще бъде Джули Плек.

„Завети“ или „Наследства“ (Legacies) е нов сериал, за който чак сега чуваме – разклонение на „Дневниците на вампира“. То продължава оттам, където „Древните“ (The Originals) завърши – ще покаже ново поколение на вампири, вещици и върколаци в училището на Салваторе за млади и надарени деца.

Освен тези три сериала ще има и две нефантастики – All American – спортна драма, и In the Dark – криминалка, в която сляпа жена ще разследва престъпления с помощта на кучето си.

И докато проектите на CW показват потенциал още отсега, ABC се отказва от своите многобройни опити да съживи стария си сериал „Най-великия американски герой“. Произведен е пореден пилотен епизод, който не среща одобрението на продуцентите и така идеята в римейка да се сменят пола и расата на главния герой остава нереализирана и никога няма да разберем как би изглеждала прекалено политкоректната версия на франчайза. Преди този провал имаше и други – през 2014 и 2015 г. Fox направиха две пилотни серии, които също бяха изтрити от историята. Може би е време сериалът да бъде оставен да си почива в епохата, на която принадлежи, тъй като днес имаме достатъчно супергерои, и то с много по-високи профили.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата