castle rock

Трейлър за Castle Rock по Стивън Кинг

„Касъл Рок“ излиза през лятото.

Поредната хорър-антология скоро ще бъде готова с първия си сезон! „Касъл Рок“, по романи и разкази на Стивън Кинг, ще направи своята премиера още това лято и вече има цял трейлър за показване:

https://www.youtube.com/watch?v=H14tqKZYhgg

Измисленият град Касъл Рок е локация за много от творбите на Стивън Кинг и именно затова е изключително подходящ като заглавие и обединяващ елемент на тази адаптация. Първоначално се смяташе, че сериалът ще бъде антология и всеки епизод ще интерпретира различно произведение. Сега се оказва, че все пак ще има обща история, а елементите от творчеството на Стивън Кинг ще се появяват в нея.

Castle Rock разказва за адвоката Хенри Дийвър, който се завръща в прокълнатото градче, за да защитава затворник в местния затвор Шоушенк. Както можете да се досетите, той и хората около него ще преживеят всякакви гадости там. Очаквайте второстепенни и епизодични персонажи да бъдат главните герои от различни разкази, по подобие на споделена кино-вселена. Потвърдено е, например, че шериф Алан Пангборн от „Тъмната половина“ и „Неизживени спомени“ ще присъства.

В главните роли са Андре Холанд, Бил Скарсгард (клоунът от „То“), Скот Глен, Чоузън Джейкъбс, Сиси Спейсек, Тери О`Куин и др. Продуценти са Hulu, а идеята за сериала е на Джей Джей Ейбрамс.

Премиерата в САЩ е на 25 юли. Подозираме, че у нас HBO GO или евентуално Netflix ще го показват на българските потребители.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата