1 коментар
Westworld-Season-2

Westworld с нов сезон, Legion с бонус епизод

HBO поръчаха нов сезон на „Западен свят“, а FX добавят още една серия към втори сезон на „Легион“.

Добри новини за феновете на хубави сериали (и Westworld, и Legion са влизали на добри места в нашите годишни класации).

Изображение с име: westworld-circuit-poster-1Първата не е никак изненадваща – HBO са поръчали трети сезон на „Западен свят“. Със средно 13,2 милиона зрители на епизод през 2016 година спрямо дебюта през миналата и с няколко номинации за Еми, сериалът спокойно може да се сравнява по популярност с „Игра на тронове“ и да изкара още много сезони. От втори сезон вече са излъчени (и качени в HBO GO) първите два епизода, които продължават историята с революцията на домакините от миналата година, задълбават в историята на парка и активите му и внасят нови мистерии в и без друго заплетения сюжет. Явно разкриването на всички тайни в парка (а и другите около него – засега се знае поне за още 5 свята) ще продължи още дълго време, минимум една година. През 2016 г. пък стана ясно, че се планират поне 5 сезона. Стискаме палци качеството да не падне с времето.

По-изненадващо е развитието около „Легион“. Миналата година сериалът показа, че може да бъде доста нестандартен, но същевременно достатъчно разбран и приземен. Тази година сценаристите и режисьорите са решили тотално да прегърнат странностите и към момента епизодите се мерят по откаченост с тези на „Туин Пийкс“. За тази година беше предвидено да има 10 серии, но сега FX са решили да добавят и 11-та. Нейното резюме на сюжета е кратко – „Глава 19, в която Дейвид се бори с бъдещето“. Бонусът е малко странен, предвид че ако искат продуцентите да си запазят схемата на излъчване, епизодът трябва да се напише, заснеме и обработи за по-малко от 2 месеца.

Повечето фенове виждат в това добро развитие на нещата и доверие от страна на телевизията, но всъщност има потенциал подаръкът да се окаже гнила ябълка. Рейтингите тази година са много зле – срив с 50% до по-малко от половин милион зрители на епизод. Така „Легион“ се срива до 11-то място от общо 13 сериала на FX, което не говори добре за шансовете му за подновяване. Дали този бонус епизод не се добавя, тъй като предстои спиране и телевизията иска да завърши историята на Дейвид, Сид и компания подобаващо, а не с отворен край? Да се надяваме, че тези притеснения са неоснователни – все пак FX много рядко спира сериали, а и двата по-нискорейтингови проекта вече са подновени за нови серии догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата