ryan-gossling-armstrong

Раян Гослинг играе Нийл Армстронг

Трейлър за филма „Първият човек“.

Раян Гослинг се превъплъщава в един от най-великите образи на космическото изследване – Нийл Армстронг. Филмът се казва „Първият човек“, а режисьорът му е Деймиън Чазел – човекът зад Whiplash и La La Land. Сюжетът му ще покрива живота на космонавта, пръв стъпил на Луната, в годините между 1961 и 1969, през последната от които се реализира мисията Аполо 11.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Макар и в различен жанр, Чазел отново ще се занимава с любимия си тип герой – този, който минава през множество изпитания и саможертви и трудно балансира личния и професионалния си живот, за да постигне големи цели. Разбира се, спорно е доколко художествената интерпретация на събитията има нещо общо с истината – все пак, никой не е светил на Армстронг, за да познава толкова добре семейния му живот. Въпреки това тематиката е добре избрана и възможността той да не се завърне от мисията е разгледана сериозно.

Любопитно е как ще се приеме филмът, а също и колко общо има с руския „Салют 7“, излязъл миналата година. Ще бъде интересно двата да се сравнят, тъй като са много подобни, но са от двете враждуващи страни в Студената война.

The First Man излиза по кината в САЩ на 12 октомври и сме почти сигурни, че и тук няма да закъснее.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата