the-terror-660x330

The Terror – подновен, Timeless – отново спрян

„Ужас“ ще продължи с нова история, а „Без време“ стиска палци за тв-филм, който да завърши сюжета.

Изображение с име: the terror
Сериалът „Ужас“ е сред любимите на Пиърс Браун.

Сериалът The Terror по страхотния роман на Дан Симънс пожъна голям успех по AMC тази година. Историята, свързана с мистериозно изчезнал кораб от 19-ти век, свръхестествено същество, канибализъм и много, много студ, допадна на зрителите, до голяма степен и благодарение на звездния актьорски състав (Сиаран Хиндс и Тобаяс Мензис са сред най-големите имена, а Адам Нагаитис направи най-добро впечателние).

Въпреки че първи сезон беше предвиден като минисериал и изчерпа съдържанието на романа, телевизията е взела решение да поръча още епизоди. За щастие, идеята е не да се разтяга същия сюжет, а да се получи сериал-антология, в който всеки сезон да е с различна история. Във втори сезон действието ще се развива по време на Втората световна война и ще се фокусира върху „необичайно големия набор от опасности за японско-американска общност – от дома им в Южна Калифорния до военните лагери в Тихия океан“. Ридли Скот ще продължи да продуцира, а главен сценарист става Александър У („Истинска кръв“). Идеята за новата история е на Макс Борстайн от „Конг: Островът на черепите“ и „Годзила“, като той също ще бъде в екипа. „Като манияк на тема история и почитател на жанра (а и осъзнат съвременен американец), за мен е ясно, че истината е по-страшна от измислицата. Този сезон на „Ужас“ ще използва за обстановка един от най-мрачните и ужасяващи моменти в историята на нашата нация… Развълнуван съм, че АМС ни дава възможност да използваме този мрак като вдъхновение“, казва Борстайн.

И докато едни продължават напред, дори това да не е било първоначално предвидено, други трябва да си заминат преждевременно. Сериалът Timeless е отново спрян от NBC. Той беше предвиден за орязване още миналата година, но любовта на феновете го върна към живот. За съжаление, тя не се отрази върху по-добри рейтинги, дори напротив – спадът в броя на зрителите е с 45%. За съжаление, последният епизод от сериала завърши с колосален клифхенгър и ще бъде обидно той да не бъде разрешен.

Именно заради това NBC водят преговори с продуцентите да се направи един филм с дължината на два епизода, в който историята да бъде завършена, а на въпросите да бъде поне частично отговорено. Не е сигурно дали това ще стане, защото цената за такъв проект не е ниска, но си заслужава – неведнъж сме писали, че подобна практика трябва да бъде масова за всяка продукция. Вероятно част от вдъхновението зад нея са странните развития през този телевизионен сезон. Много сериали бяха спрени от телевизиите си и спасени по други места („Луцифер“, „Експанзията“). По този начин NBC си гарантира както благодарността на феновете, така и пълна собственост върху сериала.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата