mortal kombat

Кой ще се бие в новата „Смъртоносна битка“?

Ще има нов филм и вече е известно кои ще са героите в него.

Отдавна се знае, че New Line Cinema имат интерес към нова адаптация на игрите Mortal Kombat. Тя ще бъде нова интерпретация и няма да има общо с филмите на Пол Андерсън от 90-те години или сериала Mortal Kombat Conquest. Очаква се предстоящият филм да бъде по-приземен, с по-малко фентъзи елементи. Проектът се развива под ръководството на продуцента Джеймс Уан и режисьора (известен предимно с реклами) Саймън Маккуойд и, подобно на адаптацията на Resident Evil, ще се фокусира върху историята на нов герой, несъществуващ в игрите. Това е Коул Търнър, боксьор от Филаделфия, който е нает от „преследвачка на пророчества“ (каквото и да значи това) да се състезава във фантастичен турнир, който ще определи съдбата на Земята.

Ютюбърите от That Hashtag Show са се добрали до информация за героите на филма и описанията им, въз основа на които ще се търсят актьори за ролите.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Коул Търнър е на 30 и нещо. Той е вдовец, за когото основният приоритет е малката му дъщеричка. Той е упорит и решителен, поради което няма да се откаже от предизвикателствата, дори когато те станат твърде фантастични за зоната му на комфорт.

Кейно ще е е другият главен герой. Той също е на 30 и нещо, нацепен австралиец, някога част от специалните сили, а сега – наемник. Той е арогантен и нетърпелив, но е страхотен боец. В игрите и стария филм той беше злодей (и то дразнещ и незначителен), но тук може би го готвят за приятел на Търнър, който да го придружава през повечето елементи на сюжета.

Соня Блейд също ще е главна героиня. На 30 и нещо, тя е красива и умна блондинка, писател и преследвач на пророчества. Тя наема Коул и също се бие смело и самоотвержено за екипа, от който може да стане част само ако спечели медал в битка. Двете роли на писател и боец не се връзват много, което не дава особена увереност за новата версия на героинята.

Изображение с име: gammasquadmortalkombatrating14
Соня и Кейно от стария филм. Кейно никога не е бил особено дълбок персонаж, достоен за главна роля, а Соня определено не прилича на писателка, занимаваща се с пророчества.

Джин/Лорд Рейдън е най-странното решение за целия състав. Мъдрият бог на гръмотевиците и защитник на Земното царство тук е 14-годишно момче. Той води и тренира екипа от земни бойци, които ще се изправят срещу силите на Отвъдното.

Милийна е убийствено красива жена на около 30, която се бори на страната на Отвъдното. Носи оскъдна рокля и ботуши до бедрата, с воал, който покрива носа и устата й.

Джаксън Бриджис (а не Бригс, както се казва оригиналният герой, по някаква причина) или Джакс е наемник и военен офицер, който губи ръцете си по време на нападение. След това се присъединява към Соня и Коул в борбата срещу Отвъдното.

Лю Кенг е мъж между 20 и 35-годишен. Той е нинджа, умеещ да хвърля огън, талантлив земен боец и шампион от турнира.

Кунг Лао също е мъж между 20 и 35 години, но е ням. Той е монах от братството на Лю Кенг, който в битка използва „всесилна“ шапка-бумеранг.

Изображение с име: MKC-KungLao
Кунг Лао беше главен герой в сериала „Смъртоносна битка“.

Шанг Тсунг е мъж с неопределена възраст. Велик магьосник на Отвъдното, чието присъствие е буреносен облак от тъмна енергия. Той постоянно сменя лицето си, но всяка от физиономиите му се характеризира със зла усмивка.

Драмин е мъж на около 30 години. С дяволска маска върху лицето му, тялото е изградено от изродена кожа. На мястото на едната му ръка има тояга.

Кабал e мъж на около 30 години. Зъл убиец за Отвъдното, той носи черна бронирана жилетка и шлифер. Главата му е покрита с надран черен респиратор. Оръжията му са две остри мечове-куки.

Нитара е жена на около 30 години. Чернокоса вампирка от Отвъдното. От раменете й излизат две големи кожени крила. От зъбите й капе свежо проляна кръв.

Рейко е мъж между 25 и 40 години. Генерал на Отвъдното със светещи в бяло очи. Със себе си носи огромен боен чук.

Надзирателят (The Overseer) е друг нов герой. Той е почти 90-годишен и надзирава часовниковата кула и полетата, където бойците на Земното кралство тренират за турнира.

Емили е на 12, тя е хитрата и упорита дъщеря на Коул. София е на над 60 години, тя е мащеха на Коул, която основно се грижи за Емили. Джес е на малко над 30 години и е доведената сестра на Коул, която винаги го съди, че е егоист и лош баща. Трите жени явно са добавени към сюжета, за да внесат семейна драма около новия герой (иначе казано, да пилеят екранно време, което иначе би могло да бъде използвано за това, което феновете наистина искат).

Изображение с име: mortal_kombat c

Честно казано, много от решенията тук са странни и притесняват отколешните фенове, които чакат за нов филм вече 20 години. При наличието на огромен набор от персонажи в игрите, добавянето на нов герой изглежда доста странно. Това донякъде имаше логика в „Заразно зло“, където първата история беше само бегло свързана с игрите, но за „Смъртоносна битка“ изглежда като пропиляване на богат франчайз. Семейните драми на Коул загатват, че ще има доста дълъг преход от нормалния живот на Коул към опознаването на турнира, за разлика от филма от 1995 г., където нещата се случиха доста бързо. Осезаемите промени на Соня и Рейдън със сигурност ще отчаят някои фенове още отсега, въпреки че вкарването на герои от игрите, които не са били филмирани преди, може би ще привлече нови зрители. Със сигурност обаче липсата на емблематични персонажи като Суб-Зиро, Скорпион, Влечугото, Китана, Джони Кейдж, Шао Кан и др. ще натежи в негативна посока. Възможно е, макар и малко вероятно, тези герои все пак да са предвидени, но търсенето на актьори за тях да стане на по-късен етап. Има и малък шанс да става дума за фалшива новина – дано накрая да излезе така!

Не е обявена премиерна дата за филма, но щом проектът е стигнал до този етап, значи вече има готов сценарий и по всяка вероятност реализацията ще бъде доведена докрай. Стискаме палци да се получи нещо прилично. С тези герои това ще е малко трудно, но пък от друга страна, ако и тази адаптация се окаже провал като Mortal Kombat: Annihilation, филмовото бъдеще на франчайза сигурно ще бъде загробено за още 20 години напред.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата