Как щеше да завърши The Last Man on Earth

Екипът на сериала се е надявал на още един сезон, за да завърши историята

Сериалът The Last Man on Earth, както вече знаем, е спрян след 4-ти сезон, но все пак създателят му (който е и в главната роля), Уил Форте разкри за феновете какво щеше да се случи нататък:

В края на четвърти сезон, персонажите се срещат с голяма група зловещо изглеждащи непознати. Следващият сезон щеше да разкрие историята на тези хора (които крият лицата си с противогази, защото не са сигурни, че повърхността е безопасна за тях).

Те са оцелели в бункер, в който са се скрили още при появата на вируса. Сред тях има учен, според когото (към момента на излизането им), опасността вече е преминала и повърхността е безопасна и годна за обитаване. Когато виждат непознатите оцелели, хората от бункера са обезпокоени, че те може да представляват заплаха за тях, затова ги залавят и поставят под карантина.

Постепенно между главните герои и хората от бункера се осъществява диалог и става ясно, че макар първоначално да изглеждат зловещи, новите оцелели всъщност съвсем не са злонамерени. Те освобождават някои от поставените под карантина, което обаче се оказва фатална грешка – героите от сериала не са болни и са имунизирани срещу вируса, но въпреки това те са негови носители. Болестта се разпространява сред оцелелите от бункера и избива повечето от тях – накрая отново остава малка група оцелели.

Уил Форте разкрива още, че никога не е имало планиран финал, но екипът на сериала е бил готов да измисли подходящ последен епизод.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

Да не ви пука. 🙂

Петър Атанасов

Това е, че не ми беше и забавно 🙁

e01

Ако си търсил някакъв дълбок смисъл, не е това сериалчето. Все пак беше забавен, точно началото беше малко мудно и скопено, но със следващите 4-5 епизода се поразгръща.

Петър Атанасов

Аз го зарязах на втори епизод 🙂 Не се учудвам, че нататък е станал по-тъп, беше си такъв и в началото. По-скоро се учудвам, че издържа толкова дълго.

Петя Ивайлова

Определено в началото беше най-забавен. Разбирам защо му паднаха рейтингите..

e01

Аз може би го зарязах в началото на трети сезон. С появата на повече персонажи определено става по-интересен, но вече не е последния мъж на земята 🙂 Иначе сюжета който е цитиран ми наподобява малко на смесица от 100те и последния кораб 😀