2 коментара
black-mirror

Black Mirror ще експериментира с интерактивен епизод

Netflix най-накрая правят осезаема стъпка към обещаните сериали-игри.

Изображение с име: black mirror ccПреди доста време от Netflix обявиха, че ще разработват сериал, в който зрителят сам избира как да продължи историята – нещо като книгите-игри от едно време, но по телевизията. Въпреки обещанието, досега нищо не е направено, а концепцията за интерактивни сериали се разработва само в евтини клипчета из youtube. Е, явно някой все пак предприема нещо в тази насока (не броим детското Puss in Boots). И кой друг, ако не Чарли Брукър, с неговият вече и без друго смел и иновативен сериал „Черно огледало“.

Според последната новина от Bloomberg, един от предстоящите епизоди на Black Mirror ще бъде интерактивен. Е, не чак като на книга-игра, няма да се прави избор на всеки 2 минути, но ще може да се избере края му. Няма детайли за сюжета или за това как точно ще се реализира концепцията, но идеята е това да не остане еднократен експеримент, а да се приложи и в други продукции на стрийминг платформата. Ще бъде интересно да видим и как ще се пренесе този интересен епизод на пиратски торент.

Netflix от отдавна са лидери в развлекателния пазар – много повече зрители гледат техните продукции, отколкото на всяка друга стрийминг услуга или телевизия. Може Game of Thrones да е най-популярният сериал в момента, но хората прекарват много повече време в Netflix, отколкото с HBO. Въпреки това, тяхната конкуренция не спи – Hulu и Amazon помпат пари в скъпи и интересни проекти, скоро Дисни и ДС ще се присъединят към конкуренцията. Затова и е в техен интерес да инвестират в нови иновации, които да ги запазят недостижими на върха. Интерактивните сериали биха послужили идеално в този момент. Да не говорим, че ако концепцията се окаже успешна и последва бум на съдържание, това може да съживи и жанра на книгите-игри, които от доста време се мъчат да се върнат, поне у нас. Затова – стискаме палци!

Колкото до пети сезон на Black Mirror – вероятно ще излезе през декември, макар че още няма нищо обявено.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата