Counterpart-Season-2-Poster

Какво ни чака във втори сезон на Counterpart

Трейлър за новите серии на „От другата страна“.

Тази година се порадвахме на един нов интригуващ сериал – Counterpart или „От другата страна“, както официално е преведен от HBO GO, ни изправя срещу идеята как бихме живели ако в едно невзрачно берлинско мазе се крие проход към паралелна вселена, където всеки от нас си има двойник. Как биха реагирали властите и как биха се развивали отношенията между двата свята. Алтернативната Земя е открита след научен експеримент, но не е напълно ясно какво точно е направил той – дали тя е копие на нашата или винаги е съществувала. Важното е, че откакто е открита, животът на двете места започва да се развива малко по-различно. При повечето хора няма разлика, но при някои, заради ефекта на пеперудата, се оказва че двойниците тук и там са коренно различни.

Такъв е Хауърд, който тук е най-обикновен притеснителен пенсионер с тъпа работа и жена в кома, а там е таен агент почти от ранга на Джеймс Бонд. Когато двамата се запознават и започват да работят заедно, за да разкрият заговор, застрашаващ световете, нещата стават меко казано интересни. Нека видим как ще продължат да се развиват те:

https://www.youtube.com/watch?v=UlOO2SwQ-os

Явно историята ще продължи да се развива веднага след събитията от края на първи сезон. Проходът от нашата страна е затворен след терористичната атака, а двамата Хауърдовци са в грешните си светове. Имаме и нови герои, включително злодей със зловещ акцент (нека не забравяме, че още първите момчета, които създадоха проблеми на Хауърд Прайм, бяха българи) и ФБР-агентка, която ще разследва по-задълбочено заплахата от още агенти под прикритие, чакащи активация.

Първи сезон излезе по странна програмна схема – пилотният епизод беше излъчен на 10 декември 2017, а следващите – от 28 януари нататък. Явно втори ще следва същия пример – дебютира на 9 декември (десети наше време) по американската Starz, а следващите серии ще излязат чак догодина, вероятно от края на януари нататък. Вероятно HBO GO ще пуска епизодите у нас своевременно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата