1 коментар
manifest

Manifest с поръчка за удължен първи сезон

Ще има още три епизода догодина извън тези, които текат в момента.

Изображение с име: manifestЕдин от новите сериали тази есен, „Манифест“, вече е доказан успех. NBC са увеличили бройката епизоди за дебютната му година до „пълен сезон“. Традиционно, ефирните американски телевизии първо инвестират в 13 серии за новите си сериали, след което, ако са успешни, поръчват още 9. Е, в случая на Manifest допълнителната бройка епизоди е само три – тоест, вместо 13, ще има 16 серии – но все пак това е достатъчно, за да го нарекат „пълен сезон“. Така или иначе, в последно време традициите не са това, което бяха, и всеки сериал си има различно количество серии, като в някои случаи дори по 3 епизода на година се смятат за „пълен сезон“. Тринадесетият епизод ще се излъчи на 24 декември, а новите три – догодина.

Иначе, въпреки че критиците не намират достатъчно оригиналност в „Манифест“, той определено е рейтингов успех. Четирите излъчени до момента епизода са средно с по 8,4 милиона зрители (10,4 за първия, по около 7,5 за трети и четвърти), което е вторият най-добър резултат след драмата This Is Us. На зрителите им допада близостта със сериали като The 4400 или Lost, като сравненията с последния много се харесват и на самата телевизия. „Изгубени“ беше голям хит и мнозина опитаха да репликират успеха му с подобни продукции, но не успяха. Може би е дошло времето да се намери адекватен заместник?

В сериала става дума за пътниците на самолет, който е изчезнал. Няколко години по-късно екипажът каца, но за тях не е минала нито секунда повече от нормалното за един полет. И докато всички се опитват да си обяснят какво става, се появява нова странност – пасажерите започват да проявяват суперсили.

„Манифест“ продължава да се излъчва всяка понеделник вечер в САЩ, което го праща по нашите торенти във вторник сутринта (към момента няма къде да го гледаме легално у нас, така че това е единствената възможност).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата