Нова книга от „Експанзията“

По книжарниците можете да намерите романа „Игрите на Немезида“, книга пета от поредицата „Експанзията“ на Джеймс С. А. Кори, изд. „Бард“.

Оказа се, че сме изтървали едно събитие от края на септември, което всъщност си е доста важно за четящите! Поредицата „Експанзията“ на Джеймс С. А. Кори стана хит в чужбина и вдъхнови сериала The Expanse, който догодина ще има четвърти сезон. У нас има 4 издадени книги, като четвъртата, „Сибола гори“, беше пусната през 2015 година, малко след излизането си на английски. Уви, оттогава досега не е пускано нищо друго, въпреки че в САЩ вече са на седмата книга и догодина чакат осма. Е, не се боите, фенове на „Експанзията“, защото „Бард“ явно не са се отказали да издават поредицата. Напротив, макар и със закъснение, вече можете да намерите на български и петата книга, „Игрите на Немезида“.

Пътят към хиляда нови светове е открит и най-голямата треска за земя в човешката история е започнала. Докато вълна след вълна от колонисти потеглят в неизвестното, структурите на властта в старата Слънчева система започват да се разпадат.

Кораби изчезват безследно. Тайно се създават частни армии. Единствената останала проба от протомолекулата е открадната. Терористични атаки поставят вътрешните планети на колене.

Докато новият човешки ред се мъчи да се роди сред кръв и огън, Джеймс Холдън и екипажът на „Росинант“ трябва да се борят, за да оцелеят и да се върнат в единствения дом, който им е останал.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |