Game-of-Thrones-Season-7-ice-dragon

Първото разклонение на Game of Thrones ще се казва „Дългата нощ“

The Long Night започва снимки напролет догодина с Наоми Уотс в главна роля.

Изображение с име: Game-of-Thrones-Infographic-Large
Фамилиите в „Игра на тронове“ – кликнете за голям размер.

Преди време от HBO обявиха, че ще готвят 4 разклонения на хитовия им сериал „Игра на тронове“. Все още не се знае колко точно ще бъдат „спин-оф“-четата всъщност, но със сигурност сериозна работа тече по поне едно от тях. Днес Джордж Р. Р. Мартин обяви, че то ще носи името „Дългата нощ“.

Главен сценарист е Джейн Голдман (писала за филми като „Шут в г*за“, „Х-мен: Първа вълна“, „Kingsman: Златния кръг“ и др.). Разклонението ще бъде предистория (ама наистина предистория, както авторът на „Песен за огън и лед“ дебело подчерта и натърти в туитър), която се развива хиляди години преди събитията от Game of Thrones. В нея се описва прехода на света от Златната ера на героите към най-мрачния му период. Донякъде основната концепция напомня на „Игра на тронове“ – идва дълга зима за новите персонажи, която води със себе си белите бродници. Вероятно ще бъдат взети елементи от „Песен за огън и лед“ като произхода на белите бродници, древната история на фамилия Старк и т.н., но героите ще са изцяло нови и няма нито един от персонажите в хитовия сериал да се появи тук.

Джордж Р. Р. Мартин вече е пуснал няколко подсказки за сюжета на сериала в новата си книга „Огън и кръв“. Тя още не е излязла, но е следващото, което ще видим от него (вместо дългоочакваната шеста част, „Ветровете на зимата“, която все се отлага). Fire & Blood не допълва вселената на „Игра на тронове“ и не е допълнителен разказ или разклонение, а по-скоро събрана история на Вестерос за последните няколкостотин години.

Вече е наета и първата актриса за състава на The Long Night. Наоми Уотс („Туин Пийкс: Завръщането“, „Кинг Конг“) ще играе „харизматична дама с високо обществено положение, която крие мрачна тайна“. Тече кастингът за останалите роли, така че сигурно скоро ще имаме още новини.

Ще се инвестират много пари, значително повече, отколкото за първи сезон на „Игра на тронове“, но все пак по-малко от бюджета седми или осми сезон. Има и други идеи за разклонения, но за момента HBO са се фокусирали върху доизпипването на тази и са замразили останалите. Снимките започват през пролетта на 2019 (преди премиерата на осми сезон на Game of Thrones) и ще се търси излъчване на сериала-предистория през 2020 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата