Charmed CW Poster

Charmed и Legacies ще имат допълнителни епизоди през пролетта

„Чародейките“ и „Завети“ ще бъдат с пълни първи сезони.

Изображение с име: legaciesДобри новини за почитателите на тийн-фентъзитата – Charmed и Legacies ще имат още епизоди към поръчките за първи сезон. Вместо обявените към момента 13 епизода, „Чародейките“ ще бъде с 22, а „Завети“ – с 16.

„Чародейките“ е римейк на стария сериал с нови актьори и сюжети за новото поколение. То обаче тръгна доста трудно – актрисите от оригинала го оплюха и се обидиха, че не са извикани дори за кратки появи, а зрителите не можаха да се влюбят в него така, както го правят с другите сериали на CW. Дори тези, които все пак му дадоха шанс, не остават дълго – над една трета от гледалите първи епизод не са се върнали за четвърти. Въпреки това, оказва се че много хора го гледат не по телевизията, а онлайн, където всъщност е четвъртият най-успешен сериал на CW. Нещо повече, предстои му премиера и по Netflix, която ще се осъществи седмица след излъчването на последния епизод от сезона. Със сигурност и там ще намери почитатели, за което стрийминг услугата е платила добре.

„Завети“ пък получава само три допълнителни серии, въпреки че там рейтингите са с много по-оптимистична тенденция. Докато Charmed започна с 1,5 милиона зрители, но губи по 15% от аудиторията си на епизод и вече е под 1 млн., Legacies започна с 1,1, но поддържа нивото без отстъпка вече цели три серии. Ако трендовете се запазят, средният брой зрители на епизод от „Завети“ ще бъде много по-голям от този на „Чародейките“. Разбира се, все пак е добра новина, че разклонението на „Първородните“ за дъщерята на Клаус е получило допълнителни епизоди. Ако представянето остане толкова добро, със сигурност ще има и втори сезон, докато за „Чародейките“ не е сигурно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата