Alenoto evangelie t

Евангелие от Ада

Романът „Аленото евангелие“ на Клайв Баркър е по книжарниците, благодарение на изд. „Колибри“.

Изображение с име: Alenoto evangelie cАко сте фенове на хоръра, не може да не сте запознати с Пинхед – един от емблематичните образи на жанра. Той е сътворен от британския писател Клайв Баркър и присъства в няколко от неговите книги. Адаптиран е и за редица филми (Hellraiser), макар не всички от тях да имат участието или дори одобрението на писателя. Сега можем отново да го видим в романа „Аленото евангелие“, който излезе този месец.

В продължение на трийсет години Свещеникът от ада, по-добре познат ни с прозвището си Пинхед, е един от най-прочутите и разпознаваеми образи в пантеона на хорър романите. Носителят на поредица награди Клайв Баркър, превърнал се в литературна легенда, го връща с финалната глава на повествованието си, започнато с „Обречени на ада“, и окончателно затваря кръга на митарствата на ценобита.

Многострадалният детектив Хари Д’Амур („Последната илюзия“, „Евървил“), разследващ всевъзможни свръхестествени явления, вълшебства и злонамерени сили от отвъдното, от години се бори с личните си демони. Когато се натъква на изкусно изработена кутийка-пъзел, която отваря пътя към ада, преносните демони са заменени с истински и той се оказва въвлечен в ужасяваща игра на котка и мишка – кървава, плашеща и удивително сложна.

Всичко това – в „Аленото евангелие“, дългоочаквания хорър епос, разказан от безспорния майстор на жанра.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата