1 коментар
american gods s2

Първите три минути от втори сезон на American Gods

След дълга пауза премиерата на продължението наближава.

„Американски богове“ е смел и нестандартен проект. Базира се на романа на Нийл Геймън, а първият му сезон беше направен от Браян Фулър и Майкъл Грийн. Осемте дебютни епизода бяха като красив увод към история, която тепърва ще става епична и интересна.

Въпреки успеха на сериала, екипът му мина през много сътресения през изминалите почти две години. Фулър и Грийн напуснаха, след което ги последва и Джилиан Андерсън – звездата зад образа на Медия. Това създаде много опасения за бъдещето на American Gods, но Starz не се отказаха и продължиха напред.

Втори сезон е вече заснет и премиерата му наближава. Ето и първите три минути от премиерния епизод:

Ако трябва да сме честни, не е най-вълнуващото клипче, което можехме да очакваме. Не става ясно какво се е случило след зрелищния финал на първи сезон, единствено, че Медия е изчезнала след него. Намеква се, че сюжетът ще стане малко по-праволинеен и по-малко сюрреалистичен, което е хубаво, но и че липсата на Фулър във визуален аспект ще се усеща, което не е хубаво. Разбира се, това са само предположения на базата на три минути от цял сезон, така че могат да се окажат напълно грешни.

Премиерата е на 10 март.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата