Трейлър за IO – нова фантастика на Netflix

Антъни Маки и Маргарет Куоли са забравени на пост-апокалиптичната Земя.

Да спасим Земята или да я зарежем? Ако нещата станат прекалено зле, може би втората опция ще е за предпочитане. Или поне нея е избрала човечеството в предстоящия филм „ЙО“.

Сам е сред последните оцелели на пост-апокалиптичната Земя. Тя е млад учен, посветен на това да намери начин как да останем на родната си планета, да се адаптираме и да оцелеем, вместо да напускаме. Но напускането на последната совалка наближава, а тя среща друг оцелял – Майка. Сега трябва да реши дали да отиде с него при останалите хора, за да започне нов живот, или да остане тук и да се бори за Земята.

Режисьор на филма е Джонатан Хелпърт, който работи в индустрията от 13 години, но има само няколко късометражки на името си. Сценаристите също не са от най-продуктивните или известните. Като се има предвид разочароващото качество на последния подобен нетфликсов филм, „Титан“, май надеждите за тази продукция не са особено големи. Ако пък се чудите защо в сюжета човечеството се е преместило точно на Йо, едно от най-отровните и неблагоприятни за живот места в Слънчевата система, просто се запитайте колко филма вече сте гледали за другите спътници и планети. Netflix вероятно разчитат, че не познавате добре небесните тела и са заложили на малко по-малко употребявано име за маркетинга. А и се надяват да обърнете внимание на филма заради присъствието на Антъни Маки в него (Сокола от Отмъстителите).

Премиерата е на 18 януари.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
36 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Миро

Аз не вярвам, че 5 дена по-късно още спорите с този…. индивит. Той се храни от тез дребни спорчета и си мисли, че някой го отразява …. спрете най-добре… няма смисъл.

Нед Ласков

Много е лесно да възхваляваш постиженията на други хора и да се отъждествяваш с тях, за да си повдигаш самочувствието. А когато ти самия не си постигнал абсолютно нищо и не си добър в нищо, това е единствения ти вариант.
Владимир ми звучи като 14 годишен… не знам какво означава това за нашето губене на време 😀

Nedev88

Пхахахахахахахахахаа. Цирка е пълен. Поне те бива да повдигаш настроението.

Петя Ивайлова

Не знам кого убеждаваш, но най-многото, което може да постигнеш, е да видиш как коментарите ти изчезват.
За едно си прав – глобализацията е обречена и пълна толерантност между различните раси и народи никога няма да има. Какви са причините, е отделен въпрос, но все едно – просто няма да стане.

Владимир

Преди 5 хиляди години е имало държава с името Египет,и сега има – разбери го.Друг е въпроса от 18-и век насам какво въобще египтяните щяха да знаят за фараоните ако не бяха европейските учени.Ако трябваше сами да търсят историята си – и до сега нямаше да знаят.
А в САЩ негри има от 3-4 века,и резултатите ги виждаме,по точно не ги виждаме

Nedev88

То и сега има, ама не са същите египтяни. По същата логика днешните италианци трябва да са римляни. Само виж колко ти куца логиката, която е базирана на криворазбрана история. Значи прабългарите като народ (вкл. Кубрат, Аспарух и Крум) са изчезнали заедно с езика си, защото и те са били обратни. 😂 😅

Владимир

Преди 5 хиляди години е имало египет,и сега има.Негри в европа има поне от 2 хиляди години,от римско време.Имали са предостатъчно време.Резултатите ги виждаме,или по точно не ги виждаме

Nedev88

Днешен Египет няма нищо общо с Древен Египет бре. Смех. Това е все едно да кажеш, че днешните българи са същия народ с тези от по времето ханагата. 😂 😂 Fail.

Петър Атанасов

Хайде напиши в Гугъл Homosexuality in Ancient Egypt и виж какви неща ще ти излязат 🙂 Също помисли наистина от колко „векове“ живеят чернокожите в Европа, та да искаш да са изравнени с белите. И също като какви живеят – като роби и отпадъци, или като равнопоставени хора, с равен достъп до образование, обществени позиции и т.н. Днешното равенство (дето пак не е съвсем пълно) е едва отскоро. Само преди две поколения нещата са били коренно различни. И именно това се отразява в цитираните от теб данни (доколкото изобщо цитираш, а не си измисляш, както най-вероятно правиш).

Ще последвам примера на другите и ще престана да ти отговарям, мисля, че те провокирахме да се изложиш сам достатъчно.

Владимир

ilian panaiotov
Сигурно е някаква уникална случайност че хетеросексуалните египтяни имат 5 хиляди години история,а елините и римляни геьове и педофили – няколко века.Направо да се чудиш как точно така е станало.
Това че че част от човечеството не е толкова интелигентно е неоспорим факт,и не може да се отрича.
Преди 500 години когато европейците стъпиха в Австралия,откриха че местните аборигени са направо в каменния век.Факт,и е лицемерно да кажеш че не е така

В САЩ по официални данни 13% от населението е чернокожо.Да не мислиш че пак 13% от американските нобелови лауреати,математици,инвестиционни банкери и хакери пак са чернокожи?
Даже и 0.5% не са.Това са фактите.Това е нивото.
Същото и в Европа.Значи от векове живеят в цивилизования свят – а резултата сами го виждаме.Как може да оспориш това?
Въобще много сте ми интересни хората които вярват в илюзията за свят в който бели,черни и жълти,християни,мюсулмани и евреи,хетеро и хомосексуални ще се прегърнат и ще заживеят в мир.
Това няма да стане ни-ко-га,а тези които вярват в подобна делюзия – имат нужда от специализирана помощ

Не знам защо се занимавате още с Владимир. Изчезнали древните гърци и римляни щото били гейове и педофили. И другото – негрите били по-тъпи. Дори да изключим глупостите по-долу… само това е достатъчно да не се отделя повече време на този дебат. Скъпи Хора, аз съм се убедил за моите скромни 30 г., че винаги ще има хора като Владимир. Без значение дали са богати, умни, яки, с две-три висши образования, 5К заплата или се почестват през анцунга носен 1 месец и ядат пръжки с лук. Важното, е че такива хора малко по малко… отпадат. И то не за друго а защото хората са разбрали едно просто нещо – разнообразието е винаги по-добро от рамките на еднообразието – в и н а г и. Във всеки момент може да стане нещо – нов Хитлер, войни, Арамагедон, робство, ограничения на права и и т.н. но ако не сте забелязали нещата Винаги се Надграждат и то в позитивна посока. Аз повече няма да влизам в тази тема. Лека вечер на всички.
/Относно цялосното представяне на владимир – завършил съм химия, отделно имам над средните познания по биология – по специално генетика – понеже съм любознателен. Всички твърдения за негрите, за наказаните от природата и т.н. са глупости. Това може да ти го каже една баба на сто години, а ти да й кимнеш и съжалиш колко е заблудена./

Владимир

Петър Атанасов
Общество което торелира сексуалните извращения – изчезва.
Древните елини са били геьове и педофили – и сега ги няма.
Римляните също са били геьове и педофили – и тях ги няма.
Какво да очакваш от любители на мъжката любов и на малки момченца?

Хайде да се поучим от историята,и да не го позволяваме за трети път в Европа.Нека поне този път не позволяваме Европа да се превърне в Гейропа.Защото се мъчат точно това да направят,и вече никой не се заблуждава че е за правата на различните

Иначе съществуват безброй научни изследвания които доказват,как да го кажа по завъртяно – че хората с по тъмна кожа имат по ниско IQ от тези с по светла.Но понеже не са „политкоректни“ – тези изследвания ги крият,и не им дават гласност.Все пак едва ли има човек който да вярва че средния африканец и средния европеец са еднакво интелигентни.
Бруталната истина е че африканците са имали хиляди години да се развият на техния континент,и са избрали да не го правят.

Петър Атанасов

Владимир Ти изобщо прочете ли въпроса ми? След като хомосексуалните са наказани от природата и нямат поколение, защо още не са изчезнали, ами ги има от Древни Гърция и Египет, та чак до днес? Какво те кара да мислиш, че това е ген, който се предава на потомството? И какво те кара да твърдиш, че познаваш природата и знаеш с кое тя какво има предвид, след като и най-големите учени не си позволяват такива претенции?

Причините за това някой да е известен и да е постигнал нещо са много и далеч не зависят само от интелекта му. Зависят и от средата, от възможностите, от маркетинга, от стотици други фактори. Да му се отнема нобеловата награда на човека е тъпо, но наличието или не на награда не прави изказването му повече или по-малко истина.

Петя Ивайлова Колебая се и аз дали да не мина масово с хиксчето, но предпочитам после да няма обвинения, че тук се задувават дискусии и не се позволява свобода на словото 🙂 Така или иначе, мнозинството мнения са адекватни, тъй че няма вреда. Друго ще стане ако някой ден ни налазят тролове като в масовите медии да обясняват колко е велик Путин и колко са лоши чернокожите, гейовете, европейците и Сорос под всяка статия на всяка минута, с повод или без. Слава богу, далеч сме от такова състояние 🙂

Петя Ивайлова

Аз съм против политкоректността, тъй като мисля, че е фалшива и лицемерна. В частност начина по който са представени „силните“ жени – в тази връзка Ми ту движението прекрачва всякакви граници на нормалността – как може да се сравнява изнасилване с коментари в Туитър или похотлив поглед?! Как може к… определен тип жени да се жалват, че са получили скъпоплатена работа, след като са преспали с някого?? Да, този човек е боклук, но те също.
От друга страна се чудя защо тези коментари не са изтрити, след като са офтопик, а това не е форум. Не аз решавам, затова и няма да се намесвам повече в дискусията.

Владимир

Петър Атанасов
Хомосексуализма е грешка на природата.И тя гледа да я поправи като просто ги оставя без поколение.По грубо – природата иска да ликвдира хомосексуалистите физически,да няма повече

Miro
Естествено че Нобеловата награда е еталон,дават я за реалните научни открития които движат човечеството напред.Сега че 98-99 процента от притежателите и са бели – ми това са фактите.Сещайте се защо

От друга страна – да си чувал за световно известен художник или скулптор негър? Не само ти не си чувал,ами никой не е – за стотици и хиляди години назад.Това са фактите.Сещай се защо

Miro

Човечеството ако не друго е доказало през хилядолетията, че е страшно адаптивен вид…. същност аз съм сигурен че единствения сигурен начин да изчезнем като раса е ако нещо ни затрие внезапно и без да има време да се отреагира, освен това аз съм по-оптимистично настроен за бъдещето… поне докато има хора като Мъск които реално да правят нещо, което може буквално да ни спаси някой ден като вид !
Владимир,
Нямам думи човек, сериозно ли ще сравняваш кой какви награди е получил при положение, че точно Нобеловата награда е толкова прехвалена и субективна награда, нещо като Оскарите 🙂 по тази логика виж колко от тях са от Източна Европа и т.н винаги може да намерим нещо с което да се различим и намразим едни-други, номера е да намерим нещо добро и общо с което да можем да съжителстваме мирно !!

Петър Атанасов

Интересно как за не знам колко хиляди години от първия случай на хомосексуализъм и за колкостотин години средновековие, през което „нормалните“ са се борили с какви ли не средства срещу това, то все още съществува. Значи природата има и нещо друго наум 😉

Nedev88

Пука ѝ природата дали човечеството (вида, който я унищожава) ще се възпроизведе. Като ти тресне едно земетресение от 8+ степен по Рихтер, хич няма да те гледа кво си направил. Всъщност си прав, природата е наистина хомофоб – хомосексуализма е част от арсенала ѝ, за да се оттърве от хомо сапиенс. 😂 „Mother!“ от миналата година много добре представя позицията на природата спрямо хората.

Владимир

Нед Недев
Бъркаш,природата е по голям хомофоб от всеки жив човек.Не случайно иска да ликвидира различните,като просто ги оставя без поколение.

Петър Атанасов
Човека вече е на 90,и няма да живее вечно.Най ме радва че 5 години след като го няма – абсолютно всичко за което се е борил няма да го има.И няма да бъде позволено да има друг като него.През живота си е пръснал десетки милиарди за да срине запада и в частност европа – и не успя.Не знаеш колко ме радва

През цялата писана история хората не са били равни,и занапред няма и да бъдат.Никога
Колкото и да се дразнят либералите – ние белите създаваме прогреса и движим света напред.Само ако имаше някаква статистика какъв процент от нобеловите лауреати са с бял цвят на кожата…леле.
Залагам на 98%

Петър Атанасов

Владимир Щом се позоваваш на Сорос, значи няма какво да си говорим с теб. Пожелавам ти някой ден да се освестиш, но трябва да си отвориш очите, да се позапознаеш с различни хора и култури, да се образоваш, да попътуваш. Светът и природата са много по-богати, отколкото си мислиш или ти се иска да бъде. Не е нужно да смяташ всички различни от теб за изроди, за да подчертаеш и утвърдиш нормалността си.

Искам само да отбележа, че много се радвам и гордея с реакциите на редовните посетители 🙂 Благодаря ви, че сте свестни и готини!

Nedev88

Предвид изсичането на горите, замърсяването и заличаването на цели видове животни и растения, то точно природата едва ли би имала нещо против, ако повече хора са с обратна резба. 😆 😆😂😂

Владимир

Някой от вас да е виждал обратна двойка да има деца по естествен начин?

Много политическа стана тема, предвид че е за един срено-бюджетен филм.
Относно коментарите на Владимир – мисля, че няма нужда от допълнително говорене по темата.
Само едно пояснение за „наказанието на природата“
https://bg.wikipedia.org/wiki/Партеногенеза

Успешна седмица на всички! 🙂

Miro

Пич ако не знаеш в природата има не един или два вида животни, които са би сексуални по наша класификация иначе за тях сигурно е нещо нормално, плюс дали си гей, хетеро или би няма никво значение за оцеляването на вида ни, защото както може би знаеш това са неща буквално древни…. т.е нищо ново под слънцето, така , че chill и си гледай живота ; )

Владимир

Сигурно е някаква уникална случайност че сериал за травестити се появи сега,а не преди 20 година а?
Специално за нетфликс,преди 2-3 години човека мразещ в червата си европа и запада Сорос купи 30 процента от фирмата.От тогава продукцията им се напълни с негри,геьове,лесбийки и сега – пропагандна анимация за деца.
Напълно случайно разбира се,да не вземе някой да се обърка че е нарочно

След като е нормално да си гей – защо природата ги е наказала без поколение?
Защото иска те да изчезнат.Значи природата е хомофоб.
Е щом самата природа е фомофоб – защо хората да не са?

И какво общо имат правата на жените(напълно заслужени) с насилствената гей и джендър пропаганда в киното и обществото?

Или вие снежинките сте твърдо „за“ всякакви психични и сексуални извращения да бъдат легализирани и насила набутани като „ценност“ в обществото? Казвам насила,какви са тия лиготии да се пита обществото иска ли гей бракове,джендър пропаганда в училище,легална педофилия,зоофилия и инцест.
Щом като ги има – значи трябва да са законни.
Както се мъчат да направят в момента

Петър Атанасов

Нямам нищо против да се обяснява на децата ми, че има хора с различна сексуалност, които също могат да се обичат колкото и хетеросексуалните. Така ще знам, че децата ми растат информирани за реалностите на света, толерантни, необременени от безсмислена омраза, готови да работят в мултинационална и мултикултурна среда, както и да се чувстват самите те добре ако се окаже, че са с различна сексуалност. По същата логика нямам нищо против да се обяснява на децата ми за дискриминацията и за проблемите на циганския етнос (като по-видим расистки проблем за България, тъй като тук чернокожи имаме малко). Не е добре да отписваш някого само защото не е бял. Съвсем друг е въпросът как се отнасяме към тъпите прости и нагли хора и защо те не трябва да се толерират.

Посоченият от теб пример е сериал за възрастни, а не детска пропаганда. Никой не се интересува от децата ти. Сериали не се правят, за да промиват мозъци, а за да ги гледа някой и за да печели този някой пари. Супергероите травестити са нещо откачено и забавно, така че много хора биха го гледали. Също така, то е направено за малцинството на ЛГБТ-хората, които нямат подобен сериал. Защо да не се направи нещо за тях? Netflix имат възможност да инвестират в такъв продукт, защото той е евтин, а самите те стигат до международната публика. А както знаеш, гейове има не само в една или друга държава, те са по целия свят. От друга страна, когато един сериал е прекалено хомофобски, ЛГБТ-публиката надига глас за обидите в него. И ако го направи, много хора се отказват вече да гледат сериала. Затова сценаристите реагират превантивно. Примерът на Неделчо е точно на място. Ако днес се направи сериал, който твърди, че жените не трябва да гласуват и да имат права, жените не само няма да го гледат, но и ще надигнат глас колко е тъп. И мъжете им, покрай тях, или пък защото не всички са идиоти, също ще гледат нещо друго. И така този сериал е мъртъв. Това значи ли, че всеки сериал е пропаганда как жените са равни на мъжете?
South Park също е анимационен и просташки, не се извинява за нищо. Не говори за малцинства, но е пълен с примери за вулгарно поведение. Значи ли това, че той е направен да развращава децата ни?

Владимир

Значи нямаш нищо против някоя фея с пенис да дойде в детската градина при децата ти за да им обяснява колко е готино да си травестит или гей?
Гледат от малки да им промиват главите,последните години опити колкото искаш

https://scifi.bg/novini/2018/10/supergeroite-na-netflix-s-nestandartna-seksualnost/

Нед Ласков

Владимир, какво ти е мнението за правото на жените да гласуват? 😀
Може да не ти е известно, но преди 75 години не са имали това право. За да сложим 75 години в перспектива, това е било по времето на прабаба ти по всяка вероятност. Та тогава, когато те са се борили за равни права, също е имало едни такива като тебе с копита заровени в земята и очи забити също там 😉
Естествено, жените са успели да си издействат правото да гласуват, като за съвсем равни права им се е наложило още доста години да се борят. Надявам се може да оцениш идиотщината на хората, които са казвали „жените не трябва да имат право да гласуват, защото това е против ценностите/семейството/религията/традициите…“ Еми, това сега е идентична ситуация и ти си в тази роля. (Знам, че ще кажеш, че не е същото, но е абсолютно 1:1, сори)

Владимир

Има,има
След малко ще кажеш че в киното и телевизията няма никаква гей пропаганда,че сериалите не се напълниха с геьове които непрекъснато се целуват и си повтарят колко се обичат.Как преди 5 години тия извращения ги нямаше а сега ги бутат навсякъде,заедно с малцинствата?
Отделно са опитите различните сексуални извращения да се легализират,и да се наложат като „ценност“ в обществото.
Наистина ли не виждате какво се мъчат да направят?

Петър Атанасов

За сюжета на това явно няма абсолютно никакво значение на кой какъв му е цветът на кожата. Но ако на някого различното от бяло толкова му пречи, напълно свободен е да не гледа, никой не го кара и няма такова нещо като „трябва“. Единственото, което е препоръчително, е хората да преодоляват расизма си, също като сексизма, хомофобията и др. пречки, които излишно ни делят и настройват едни срещу други.

Владимир

ilian panaiotov

Защо?
В щатите са афро-американци,значи в африка трябва да са афро-африканци ли? Да не забравяме и че има цяла държава с името Нигерия,явно там са най големите расисти в света.
Няма смисъл да казваме на черното бяло.

На мен ми се стори интересен. титан го гледах също ми хареса.
До коментар 1 – това че си написал негър – е най-малкия ти проблем 🙂

Miro

Това вече е наистина странно…. първо Титан сега пък за Йо, тез хора за Луната не са ли чували ? 🙂

Владимир

Какво значи расист? Думата „негър“ не е забранена със закон нито в България,нито в някоя друга държава в света.В съвременния италиански,испански и португалски е „негрос“,което означава същото.И нямат никакво намерение да го трият от езика си.Самата дума е измислена от римляните преди 2 хиляди години,и ще се използва докато има африканци.По същия начин както те ще наричат „бял“ всеки европеец или от европейски произход – докато и тях ги има.А това че сериалите от 2015-а насам се напълниха с негри,геьове и лесбийки е факт,и въобще не е случайно.

Нед Ласков

Владимир, и расистите скоро няма да изчезнете…

Владимир

Отново трябва да гледаме негър в главната роля.Тая политкоректност скоро няма да отмине