Ще правят хорър разклонение на „Аквамен“

The Trench ще разкаже повече за гротескните чудовища от новия филм.

Въпреки че вселената на DC така и не можа да тръгне гладко, най-новият филм от нея, „Аквамен“, се оказа и най-успешният й. Приходите от него вече са над 1,12 милиарда долара – много над 800-те милиона на „Зората на справедливостта“ и „Жената чудо“, макар и последните два да са малко по-успешни в щатите, засега (все още има прожекции на „Аквамен“ и потенциал парите му да се увеличат).

От друга страна, режисьорът Джеймс Уан е много по-известен със своите филми на ужасите, отколкото като ветеран в супергеройския жанр. Той стои зад вселената на „Заклинанието“, където са също „Монахинята“ и „Анабел“. Има опит във взимането на един елемент от основния филм и изграждането на разклонение само върху него.

Предвид тези две обстоятелства, не е изненадващо, че DC са решили да правят разклонение на „Аквамен“ в доста нестандартна насока – вместо поредния семеен екшън блокбъстър с ярки картинки, ще има хорър, посветен на чудовищата The Trench (Падината). Работата явно ще се върши бързо по този проект, наети са и сценаристи – Ноа Гарднър и Ейдън Фитцджералд (и двамата са неизвестни). Няма планове да се появяват герои от „Аквамен“, но това по всяко време може да се промени.

Интересните зверове от океана се появиха към края на филма и нападнаха главните герои ненадейно, но пък без да искат им позволиха да открият входа към другия свят, където ги чакаха тризъбеца и майката на Аквамен. Джеймс Уан доста се е впечатлил от дизайните за тях и е решил, че имат потенциал за отделен филм (макар и да не е сигурно дали той ще го режисира, засега е само продуцент). Бюджетът ще е скромен, поне в сравнение с този на „Аквамен“, а акцентът ще е върху ужаса.

Няма повече детайли по проекта засега, но вероятно в недалечно бъдеще ще чуем повече. Във всички случаи е добре, че жанрът ще се разнообрази с нещо нестандартно.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |