2 коментара
anthem

Anthem върви към провал

Новото голямо заглавие на BioWare се представя по-зле дори от Mass Effect: Andromeda.

BioWare възложиха много на Anthem – играта, която готвеха от години и пуснаха в края на февруари. Въпреки че концепцията за нея беше сравнително интересна (хората са открили планета, някога населявана от богове, и сега се борят за оставените на нея артефакти), тя така и не тръгна добре. Проблемът: безобразното количество бъгове.

За съвсем кратко време Anthem стана заглавието с най-лоши отзиви на този производител. Ударът е особено тежък след като последната голяма игра, Mass Effect: Andromeda също беше оплюта. Там девелопърите пуснаха няколко пача, които да закърпят положението, но провалът беше достатъчно голям, за да гарантира един дълъг период без нищо на Mass Effect, дори потенциална смърт за поредицата. Да видим тук какво ще стане – засега не изглежда като да се очертават продължения, но поне фиксове ще има.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Наскоро играчи откриха бъг, с който могат нечестно да натрупат пари – реакцията на BioWare беше да ги банне. За някои играчи проблемите са толкова брутални, че PS4 конзолите им се рестартират все едно са изключени рязко от контакта, което е и опасно за самото устройство. Sony дори са почнали да връщат пари на недоволни купувачи, което по принцип рядко се допуска. След само една седмица в магазина на Amazon пък са пуснали намаление от 59.99 долара на 50.99 – знак за лоши продажби. Според данните от магазините във Великобритания, продажбите за първата седмица са само 10% от тези на Destiny.

Разбира се, BioWare едва ли ще фалира дори и да излезе на голяма загуба с Anthem. Но това е втори поред сериозен удар, който компанията понася, и скоро репутацията й може сериозно да пострада. За нас играта така или иначе не изглеждаше особено интересна (много екшън, малко сюжет), но имаме надежди за още хубав Mass Effect някой ден…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата