gotg2

Джеймс Гън се завръща за GotG vol. 3, остава и за SS

Джеймс Гън все пак ще режисира „Пазители на галактиката vol. 3“, но не се отмята и от наскоро поетата задача да направи „Отряд самоубийци 2“.

Една от най-горещите теми миналата година беше скандалът около Джеймс Гън. Гън не беше особено голямо име в Холивуд докато не направи учудващо добър хит с „Пазители на галактиката“. 3 години по-късно втората част също се оказа голям успех, както откъм зрители и приходи, така и откъм качество. Така той си заслужи името на един от най-добрите нови режисьори, особено що се отнася до комиксови филми. Уви, славата му беше помрачена когато крайнодесни фенове на Тръмп в САЩ извадиха стари негови туитове с обидно съдържание. Дисни реагира шокиращо бързо с рязко уволнение, въпреки че Гън беше в разгара на работата по „Пазители на галактиката vol. 3“.

И докато собствениците на бранда Марвел се чудеха кой да запълни огромния вакуум и как да се справят с недоволството на феновете, Гън не се затрудни с бързото намиране на нова работа. От DC го взеха, за да направи втората част на „Отряд самоубийци“. Първият филм беше тотална бъркотия, но все пак спечели достатъчно пари, за да му се направи втора част. Тя също няма да се размине по-леко, особено предвид че половината актьори не смятат изобщо да се завръщат в ролите си, но все пак бъдещето й изведнъж порозовя с наемането на Гън за режисьор. В момента се работи по концепцията вторият филм да бъде нещо като рестарт на вселената и да включи много нови герои.

Изображение с име: guardians-of-the-galaxy-2-teaser-poster

Сега изведнъж се оказва, че Дисни са размислили (нещо, което се кълняха, че няма да направят). Вчера обявиха официално, че Джеймс Гън отново ще работи с тях и работата по Guardians of the Galaxy vol. 3 ще продължи както преди скандала. Президентът на Дисни Алан Хорн пък твърди, че той отдавна е бил върнат, тъй като компанията е била впечатлена от поведението му по време на скандала – режисьорът поднесе своите извинения на обидените и обеща, че вече е пораснал и поумнял.

Въпреки че новината е прекрасна за феновете (онлайн петицията в подкрепа на Гън вече има 430 000 подписа), тя идва и с малко горчилка. Поетият ангажимент за Suicide Squad 2 (който май ще се казва The Suicide Squad, за да подчертае, че това е нова версия, а не продължение) е с приоритет, като този филм е насрочен за 2021 година. Guardians of the Galaxy vol. 3 трябваше да излезе през 2020, но сега ще се отложи поне за 2022 г., което пък обяснява защо Marvel работят толкова усилено по филмите си за Черната вдовица и Вечните (The Eternals) – те ще трябва да са готови по-рано. Засега единствените сигурни дати при тях са „Отмъстителите: Краят“ – на 26 април тази година и „Спайдър-мен: Далеч от дома“ на 5 юли. „Отрядът самоубийци“ е предвиден за 6 август 2021.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата