Казваме сбогом на „Надарените“

The Gifted е спрян след втори сезон.

Оказва се, че не е чак толкова лесно да се направи успешен комиксов сериал. The Gifted, например, се провали. Дебютният му епизод, излъчен преди година и половина, събра доста зрители пред екраните – почти 5 милиона. Оттам нататък обаче аудиторията намаля дотолкова, че средният брой зрители на епизод остана 3,3 милиона. Това си е малко за ефирна телевизия. Въпреки това обаче сериалът беше подновен още след премиерата си и затова втори сезон си беше сигурен. Неговите рейтинги обаче бяха още по-зле – под 2 милиона на серия.

На всичкото отгоре, собствеността върху сериала отиде в ръцете на Дисни (заедно с всички останали активи на Фокс). Той е твърде мрачен за компанията на Мики Маус и предстоящата й стрийминг платформа, така че дори рейтингите му да не бяха толкова зле, едва ли щеше да продължи (също както Марвел-сериалите на Netflix бяха спрени веднага щом се появиха конкретни планове за Disney+).

Утехата на феновете е, че втори сезон завърши доста добре и отговори на всички зададени по-рано въпроси. Няма отворени финали, неясноти и клифхенгъри, които да дразнят зрителите. Разбира се, феновете биха предпочели още сезони, но добрият завършек е следващата най-добра възможност за сериал, който не събира достатъчно публика, за да оправдае разходите по заснемането си.

Феновете на Х-мен пък скоро ще могат да се порадват и на филма „Х-мен: Тъмния феникс“. Предстои и последният трети сезон на другия сериал в Х-мен-вселената, „Легион“. Въпросът е, че след това бъдещето на франчайза остава неясно – Дисни май нямат намерение да го продължават или рестартират в обозримо бъдеще.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Не съм изненадан… гледал съм откъслячни моменти и не бях впечатлен. Същото важи и за Легиона – не очаквах да направят общо пет сезона. Аз съжо обожавам новите Х мен филми /както и старите/ – въпреки че новите са прекуел. Дано ако правят рестарт да не осер… да не изложат както стана с Хелбой 🙂

Славяна

Обожавам Х мен.. И не съм единствена! Ще направят нещо с тях, сигурна съм. Ще използват всяка възможност да извлекат пари. А аз мога само да се надявам..