1 коментар
preacher

Umbrella Academy – подновен, Preacher свършва, Walking Dead се разклонява

Три сериала с новини – „Академия Ъмбрела“, „Проповедник“ и „Живите мъртви“.

Изображение с име: the umbrella academyХаресахте ли Umbrella Academy? Ако да, то честито – ще има още един сезон на леко шантавия супергеройски сериал на Netflix. Краят на първи сезон беше много отворен, което означаваше, че всички замесени в продукцията са доста уверени в потенциала за продължение. Е, явно са били прави. Снимките на следващите епизоди ще се проведат през лятото, а сценариите вече се пишат. Netflix са отворили ново студио в Торонто, където смятат да правят още сериали, и явно „Академия Ъмбрела“ ще е сред първите, които се възползват от новата локация. Въпреки че се очаква снимките да приключат през септември, премиерата на втори сезон вероятно ще дойде чак догодина.

Preacher беше подновен за четвърти сезон отдавна, но чак сега разбираме, че той всъщност ще бъде последен. „Проповедник“ никога не е бил рейтингов шампион, но спокойно може да се нарече култов хит – има малка, но върла фен-база. Дори с нея обаче последният сезон беше гледан от под един милион зрители средно на епизод, което означава, че е време продукцията да се ориентира към приключване. Хубавото е, че това не идва изненадващо, дори е много вероятно и финалът да идва от самите сценаристи, а не от бизнес нуждите на телевизията. При всички положения, историята на Джеси, Лале и Касиди ще бъде качествено завършена и това е победа за всички заинтересовани.

AMC обаче все пак гледа с надежда към бъдещето, защото вече предвижда ново разклонение на The Walking Dead. Сериалът-майка може и да позагуби рейтинговия си блясък, но все още има повече от достатъчно зрители, а също така и творчески потенциал, за да продължи години напред. Fear the Walking Dead също се оказа издържлив проект. Време е за нова продукция, която да ни закотви в света на зомбитата, като това почти сигурно означава по един епизод от него почти всяка седмица занапред (ако всички сериали имат по 16 на година и вкараме в сметката филмите за Рик Граймс, получаваме 49, а в годината има 52 седмици). Създатели на новото разклонение са Скот Гимпъл и Мат Негрет, и двамата от които са писали сценарий за „Живите мъртви“. Първият му сезон ще е със само 10 епизода (4 повече от традиционното) и вероятно ще излезе догодина. Две млади жени ще са главните героини, а концепцията се фокусира върху първото поколение, пораснало в зомби-апокалипсиса. Някои ще станат герои, някои ще станат злодеи, но всички ще бъдат завинаги променени.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата