The-Dark-Crystal-Age-of-Resistance

Първи кадри от The Dark Crystal: Age of Resistance

Адаптацията за сериал на Netflix изглежда доста добре.

Ако сте гледали The Dark Crystal, вероятно с нетърпение очаквате да видите каква ще бъде новата му адаптация, по която Netflix работят от доста време насам. Филмът от 1982 година беше фентъзи приключение, което промени кариерите на режисьорите (и кукловодите) си Джим Хенсън (неговата компания го надживя и помогна много за „Фарскейп“) и Франк Оз („Шоуто на Мъпетите“). Предстоящият сериал ще бъде предистория към филма, много преди събитията от него, и ще се фокусира върху приключенията на трима гелфлинги – Раян, Бреа и Дийт, озвучени съответно от Тарън Егъртън (Kingsman), Аня Тейлър-Джой (The VVitch, Split) и Натали Еманюел (Game of Thrones). Те трябва да спасят родната си планета Тра и да се преборят със злите Скексиси.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Учудващо, не всичко е компютърна анимация – напротив, куклите са истински. Ефектите и пейзажите обаче са толкова детайлни и реалистични, че е трудно да се различи кое е физически обект и кое не.

Сред актьорите, които ще озвучат свои персонажи в предисторията са Марк Хамил, Джейсън Айзакс, Саймън Пег, Кейтриона Балф, Хелена Бонам Картър, Натали Дормър, Еди Изард, Гугу Мбата-Роу, Тоби Джоунс, Алисия Викандер и др. Да кажем, че в състава е пълно със звезди ще бъде меко.

Премиерата на „Тъмния кристал: Ерата на съпротива“ е на 30 август в сайта на Netflix.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата