2 коментара
orville-s2-poster

The Orville е подновен за трети сезон

Приключенията на Орвил и екипажа му продължават.

Изображение с име: the orvilleЧестито на почитателите на сериала „Орвил“! Макар втори сезон да отбелязва регрес както в рейтингите (40% по-малко зрители в ключовата демографска група и 27% по-малко във всички групи), така и в количеството забележими епизоди, телевизията е достатъчно доволна от представянето му, за да го поднови за трети сезон. Новината идва само две седмици след излъчването на последния за втори сезон епизод, който определено не се усети като последен за сериала.

Създаден от Сет Макфърлейн (създател на „Семеен мъж“ и актьор в главната роля), The Orville се развива 400 години в бъдещето, когато титулярният космически кораб изследва галактиката и представлява идеалите на Планетарния съюз. Екипажът се състои от хора и извънземни, които невинаги се разбират добре или спазват стриктно протокол на поведение, но имат здрави принципи и се борят както един за друг, така и за това, което смятат за правилно. Концепцията на сериала му позволява да повдига теми за размисъл от съвременното ни общество докато изследва уж чужди планети, по което много прилича на космическата научна фантастика от едно време.

Рейтингите на „Орвил“ са малко по-добри от тези на „Готъм“, например, или на много други спрени сериали. Но те са и най-ниските от тези на подновените сериали. С други думи, поръчката на трети сезон е била на косъм и сценаристите наистина ще трябва да се постараят, за да я оправдаят. За всеки случай е добре още отсега да помислят за достоен завършек на сериала, тъй като ако отстъплението продължи, едва ли ще им бъде показана същата милост догодина.

Трябва да се отбележи, че телевизия Fox в миналото беше известна като голямата секира на фантастичните сериали – много често спираше свои продукции с голям потенциал още след първи или втори сезон. Вероятно подновяването на „Орвил“ е поредното им усилие да се отдалечат от този свой негативен имидж, което все пак им прави чест. Надяваме се догодина The Orville да оправдае гласуваното доверие или поне да завърши по достоен начин.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата