what we do in the shadows 13

What We Do in the Shadows – подновен, The Tick – спрян

Телевизионната адаптация на „Какво правим в сенките“ е успешна, а новата версия на „Кърлежа“ не успява да преживее втори сезон.

Изображение с име: the tick 2016Сериалът What We Do in the Shadows за американската телевизия FX отне толкова дълго да се направи, че в Нова Зеландия вече си пуснаха своя адаптация. В края на крайщата обаче видяхме и версията за САЩ, която е по-близка до оригинала и включва оригиналния създател Тайка Уайтити в екипа. Въпреки (а може би заради) ниския си бюджет, тя се оказа успешна! Първият епизод е събрал над 2 милиона зрители на различните платформи на FX (само 0,6 от тях са гледали премиерата по телевизията), след което за останалите девет спадът в рейтингите е бил в рамките на очакваното – около една трета (често се случва между първия и втория епизод да се откажат над половината зрители). Последната серия за първи сезон на „Какво правим в сенките“ все още предстои, но зрителите вече могат да са спокойни, че ще имат и още. В сериала става дума за група вампири, които живеят заедно. Заснет е в псевдодокументален стил и е комедия.

Друга комедия също се радваше на подобен успех преди година, но сега се оказва, че той е бил краткотраен. Сериалът The Tick на Amazon Prime няма да им повече епизоди. Забавният супергерой, наречен Кърлежа, се бори с най-различни суперзлодей през годините (всеки от тях с различно ниво на компетентност и застрашителност), но дните му на борец за справедливостта приключват. За съжаление, нямаме данни колко хора са следели сериала, защото стрийминг платформите си кътат тези данни за себе си, но най-вероятно именно слаб интерес към иначе не много евтиния сериал е основната причина за спирането. Създателят, Бен Едлънд, ще търси нов дом за The Tick, но надеждите да намери такъв не са големи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата