Love-Death-and-Robots-Animated-Shorts

The Good Place завършва, Love Death + Robots продължава

Анимационната антология „Любов, смърт и роботи“ продължава с втори сезон, а игралната фентъзи комедия „Доброто място“ завършва със следващите си епизоди.

Изображение с име: the-good-placeТази новина може и да ви накара да се чувствате, сякаш сте попаднали в лошото място, но все пак я приемете като добра. Една от най-добрите комедии в последно време, The Good Place, беше подновена за четвърти сезон преди време. Сега обаче се оказва, че този сезон ще бъде последният за сериала.

Решението е творческо, обявил го е самият създател Майкъл Шур със следния пост в туитър: „Когато подновиха „Доброто място“ за втори сезон преди време, сценаристите и аз започнахме да очертаваме траекторията на сериала. Предвид идеите, които искахме да разработим, и желаното от нас темпо, преценихме че малко над 50 епизода, или 4 сезона, са идеална дължина. През годините няколко пъти сме се изкушавали да удължим нещата, само защото е толкова приятно да твориш за такъв сериал. Но в края на краищата, не искаме да разтягаме локуми, макар и да са ни вкусни. Затова и предстоящият четвърти сезон ще ни бъде последен. Завинаги ще съм благодарен на NBC и Universal, че ни позволиха да направим The Good Place и да го завършим когато ние решим. Също и на екипа, пред и зад камера, които работиха неуморно за реализацията на тази странна идея. В сериала често се питаме какво си дължим един на друг и аз ви казвам – дължа ви много!“

Още не се знае кога ще излезе четвърти сезон, вероятно тази есен, но е чудесно, че сценаристите сами решават да спрат. Този сериал постоянно променя концепцията си и винаги се чувства свеж, но наистина в трети сезон се усети лека умора у сценаристите. Дано последните епизоди да останат на високото качество и всичко да завърши удовлетворяващо за зрителите.

Междувременно, анимационната антология за възрастни Love Death + Robots на Netflix е подновена за втори сезон. Първият пакет от късометражни епизоди впечатли доста хора с разнообразните си идеи и стилове на анимация, същото се очаква и догодина. Главен сценарист за втори сезон ще бъде Дженифър Ю Нелсън, която получи награда от Филмовата академия за Кунг-Фу Панда 2 и има богат опит в анимационните филми и сериали. Наемането й е донякъде и отговор на критиката, че първи сезон се усеща като твърде мъжки и твърде хаотичен, тъй като представляваше просто сбор от продукция на различни творци, предимно мъже.

Очакваме „На по-добро място“ четвърти и последен сезон да излезе през есента, а „Любов, смърт и роботи“ втори сезон – догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата