the walking dead

Как завършва „Живите мъртви“?

Спойлери за комикса – какво се случва в последния брой.

Сериалът „Живите мъртви“ все още е в крепко здраве, въпреки че комиксът, на който се базира, изненадващо завърши тази седмица. Последният брой вече е на пазара в САЩ и за мнозина е интересно да научат как завършва неговата история. Въпреки че оригиналът и адаптацията поеха по различни маршрути и много от героите им вече се различават, любопитно е да видим как се развива светът след зомби апокалипсиса и в какви посоки е поел животът за основните персонажи.

Излишно е да предупреждаваме, че статията съдържа спойлери за комикса The Walking Dead, но не и за сериала. Въпреки че е напълно възможно част от финалите тук да се реализират и в телевизионната адаптация, но по малко по-различен начин и за по-различни герои.

В комиксите Рик умря в предишния брой (№ 192) и последният брой прави скок напред в бъдещето. Виждаме Карл (синът му) и неговата съпруга, София, заедно с дъщеря им, Андреа. Малкото момиче дори не е виждало „ходещи“, защото светът вече като цяло се е справил с тях. В началото на броя (видимо и от корицата) към дома на Карл се приближава зомби, но мъжът го убива с меча на Мишон. След това Карл посещава остарелия Ърл.

Изображение с име: Walking-Dead-Comic-Future-Carl-and-Earl

Оказва се, че зомбито е било част от трупата на Хърлшел Грийн – сина на Глен и Маги, който си изкарва прехраната с група зомбита, които показва на гражданите срещу заплащане като атракция. Карл е отвратен от шоуто и заявява, че то върви против всичко, което баща му някога е искал (да не говорим, че е покана за нов апокалипсис). Маги, която вече е станала президент, се намесва, за да разреши спора, но Карл не я изчаква и направо изтребва трупата на Хършел. След това той продължава да обикаля на посещения при оцелелите герои, за да види читателят с какво се занимава всеки от тях. Юджийн, например, строи железница, която да обедини Изтока и Запада, а Мишон е станала върховен съдия.

Накрая Карл се връща у дома за тиха и спокойна вечер със семейството си. Преди лягане чете приказка на дъщеря си, в която разказва за подвизите на Рик Граймс. Явно прави това всяка вечер и детето е малко отегчено от цялата работа, но няма нищо против да чуе приказката отново…

Изображение с име: Walking-Dead-Ending-Carl-Daughter

С други думи, въпреки всичките закани на Къркман за мрачен финал, комиксът „Живите мъртви“ завършва с хепиенд. Остава да видим дали и кога сериалът ще намери своя завършек.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата