Jacobs-Ladder-Remake

Трейлър за Jacob’s Ladder

Какви демони могат да се върнат заедно с мъртвите….

Трилърът „Стълбата на Джейкъб“ се смята за култова класика в хоръра от 1990 г. Нормално е, при това положение, скоро да очакваме негов римейк. С чернокож актьор в главната роля – Майкъл Ийли от „Почти човек“. Ако превъзмогнем расизма си за последното (реално, няма особено значение от каква раса е главният герой), то трейлърът може и да ни впечатли с плавния преход от леко напрегната към тотално луда ситуация в основния сюжет.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В новата версия ветеранът от война не се справя със смъртта на сина си, а с тази на брат си. Джейкъб и брат му са се били в Афганистан, но вторият е починал там при мистериозни обстоятелства. Днес Джейкъб е зарязал военните, за да стане хирург и да създаде семейство. Но светът му се преобръща, когато непознат му казва, че брат му е жив и битува в подземно убежище. Джейкъб започва да получава халюцинации и да страда от параноя. Дали брат му наистина е жив? И какво още се е върнало заедно с него?

Оригиналният филм е хвален заради своята многопластовост и ужасът, който разчита не само на страшни кадри, но и на психология. Също така, поддържането на мистерията какво всъщност се случва и добрия финал. Ще бъде интересно да видим дали римейкът може поне да повтори тези елементи или е поредния опит за изкарване на някой лев от доказал се в миналото бранд, който е по-добре да си остане там.

Премиерата на Jacob’s Ladder в САЩ е на 23 август. Не сме сигурни дали ще мине и по нашите кина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата