2 коментара
lucy in the sky

Натали Портман е новата космонавтка

Трейлър за филма Lucy in the Sky.

Преди време „Гравитация“ показа, че може да се получи наистина добър филм за космонавти, който може да е без колосален бюджет, но се оценява добре от критиците и печели достатъчно много пари от публиката. Така Gravity се оказа начало на дълга линия от кино блокбъстъри с драматични истории, свързани с космоса – „Марс“, „Към звездите“… Сега и Натали Портман ще стане околоземна пътешественичка с „Люси в небето“. Нейният случай обаче ще е по-различен, защото голяма част от историята й всъщност ще се развива на Земята и ще бъде свързана с нейната психика, променена от „трансцедентално“ преживяване в космоса, което я кара все повече да губи връзка с реалността.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Драматичната борба на Люси да се осъзнае и да се върне в космоса има потенциал да бъде интересна история. Акцентът на Натали Портман е доста разсейващ, но вероятно бързо ще свикнем с него като започнем филма. В IMDB жанрът е класифициран като драма-научна фантастика, така че може и да има нещо по-фантастично в него от това, което виждаме на рекламата (но едва ли).

Режисьор на филма е Ноа Хоули, който направи за нас сериала „Легион“ и доказано разбира от игри на ума. Сюжетът е вдъхновен от реална история на любовен триъгълник между трима астронавти на НАСА (две жени и един мъж), при което едната жена се е ядосала и е отвлякла другата (тоест, има шанс откачената героиня на Натали Портман да бъде похитителката). Направен е още когато Fox бяха самостоятелно студио, сега Дисни го пускат в момент, в който ще може да се състезава за много награди – явно смятат, че ще заслужи немалко такива.

Премиерата в САЩ е на 4 октомври, филмът вече е показван на фестивала в Торонто.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата