3 коментара
Luchshe-chem-lyudi

Netflix пусна руски сериал за роботи

„По-добри от хората“ вече се стриймва. Вижте трейлъра.

От известно време насам руснаците полагат големи старания да произвеждат кино и телевизионна продукция на световно ниво. Сериалът „Лучше, чем люди“ е поредният резултат на тази политика. Неговите 16 епизода вече са излъчени в Русия, като първо са качвани на сайта на Первый канал, а после и са излъчвани по него. Говори се, че Netflix са купили продукцията за рекордните за Русия 1 милион долара и от 16 август тя вече е достъпна и в каталога на популярния стрийминг сайт. Да видим трейлърите – единият е с оригинално руско аудио, а другият – с английски дублаж (тъй като и тази възможност се предоставя от Netflix, макар и рядко да е препоръчителна):

Бутон за зареждане на YouTube видео

https://www.youtube.com/watch?v=Er3pGyLwesQ

Действието се развива в град от бъдещето, където андроидите обслужват хората по различни начини, дори ги заместват в някои професии. Те отглеждат деца, шофират, охраняват. Въпреки че повечето хора вярват, че андроидите са само бездушни машини, те са способни да чувстват и да изпитват емпатия. Една андроидка, Ариса, изведнъж започва да се държи като човек и да изглежда по-интелигентна от такъв. Възможно ли е тя да е осъзната и да представлява бъдещето на света?

Въпреки че трейлърът напомня на вече съществуващи сериали като шведския „Истински хора“ или англоамериканския му римейк „Хора“, сценаристите твърдят, че тяхната творба е напълно различна и самостоятелна. В Русия са дали доста награди на „Лучше, чем люди“, отзивите като цяло са прилични. Ако някой се интересува от тематиката, то може да гледа сериала по Netflix по всяко време под заглавието Better than Us.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата