7 коментара
matrix34219

Работи се по четвърта част на „Матрицата“

Киану Рийвс и Кари-Ан Мос се завръщат в емблематичните си роли.

Пригответе се за завръщане в Матрицата! Лана Уашовски ще пише и режисира четвърти филм от емблематичната за жанра поредица. А Киану Рийвс и Кари-Ан Мос отново ще играят Нео и Тринити. Продуценти са Warner Bros. и Village Roadshow Pictures.

Новината идва от председателя на Warner Bros. Picture Group Тоби Емерих: „Не можем да бъдем по-развълнувани от връщането в Матрицата с Лана. Тя е истински визионер – уникален и оригинален филммейкър“.

Интересното е, че Лили Уашовски засега не присъства в сделката – сестрата на Лана явно не намира за подходящо да участва в подготовката на новия филм. Вместо това за сценария ще помагат Александър Хемон и Дейвид Мичъл.

Изображение с име: matrix1

Въпреки че новината звучи като първоаприлска шега, засега изглежда като да е истина. Цели се продукцията да започне в началото на 2020 г. и да имаме премиера през 2021 или 2022 г. Не се знае какъв точно ще бъде сюжетът и как точно Нео ще се завърне в иначе прилично завършената история, но без него, разбира се, не може. Новината е прясна-прясна, така че още не е минало достатъчно време, за да се видят реакциите на феновете, но по всяка вероятност ще има два лагера – едните много ще се зарадват на факта, че любимата им поредица ще продължи с нов филм 20 години по-късно, а другите ще са силно резервирани и притеснени, че The Matrix 4 може да бъде боклук и да опетни наследството от оригиналната трилогия. Втората група би имала основания, предвид че вторият и третият филм далеч не са толкова добри, колкото първия, а сестрите Уашовски така и не произведоха друг хит в десетилетията след „Матрицата“ (най-сполучливите им опити бяха „Облакът Атлас“ и „Осмо чувство“).

„Много от идеите, които Лили и аз изследвахме преди 20 години за нашата реалност са още по-релевантни днес. Много съм щастлива да върна тези персонажи в живота си и съм благодарна за този шанс да работя с брилянтните си приятели“, казва Лана.

Опити за съживяване на поредицата се правят отдавна, но този изглежда като най-сериозният досега. Киану Рийвс сега е в най-успешния си период на кариерата, а черновата на сценария, която Уашовски вече е подготвила, се е харесала много на продуцентите. Ако филмът наистина се реализира, ще очакваме и още актьори да се завърнат в ролите си.

Източник: Variety

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата