artificial

Сериалът Artificial на Twitch размива граници

Роботът с изкуствен интелект Софи продължава да се учи на човешки взаимоотношения.

Ако посещавате често Twitch може би сте чували за уеб сериала „Изкуствен“. Въпреки че платформата е посветена основно на гейминг стриймове, от известно време тя се опитва да си прави и собствени сериали. Artificial е първият такъв и разказва за „порастването“ на Софи – робот с изкуствен интелект. Тя „живее“ с „баща си“, д-р Мат Лин и тепърва й се разкрива светът на хората. Сериалът смесва границите между реалност и фантастика, като много от зрителите не са сигурни дали наистина гледат робот или актриса в ролята на робот. Той е също така и интерактивен, като публиката може да гласува какво да се случи по-нататък, а част от коментарите по време на живото излъчване влизат в сюжета. Първи сезон излезе през 2018 година, а втори тече в момента. Като част от стратегията за популяризиране на сериала извън Twitch, продуцентите са пуснали клипче с припомняне какво се случи в предишните епизоди:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сериалът е идеален за публиката на Twitch, защото се занимава с високи технологии, позволява интерактивност и скромният бюджет не е голям проблем. Описват го като микс между A.I. на Стивън Спилбърг и Humans на АМС, макар и ние да не бихме били толкова смели със сравненията. Има и придружаващ подкаст, Artificial: Uncovered, в който Кармен (Ла Трис Харпър) и Джъстин (Джъстин Лий) обсъждат ставащото и допълнително размиват границите между реалност и фантастика.

“Artificial: Version 2.0” продължава да следва д-р Мат Лин (Тохору Масамуне), докато той и Twitch публиката на живо направляват дъщерята му с изкуствен интелект Софи (Тифани Чу) в нейното пътешествие към превръщането в човек. Потребителите ще имат повече инструменти от всякога да влияят на историята, включително анкети, въпроси и отговори с публиката и възможност да изпращат писма или подаръци, които да повлияят на развитието на Софи.

Artificial се излъчва на живо всяка сряда от 21:00 и четвъртък от 03:00 българско време по Twitch. Финалът на втори сезон се очаква на 29 август от 03:00. Разбира се, можете и просто да гледате готовите епизоди след това, но така ще изпуснете много възможности да влияете на историята като част от публиката. Серийките се качват и в Youtube, макар че там явно почти никой не ги гледа.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата