krypton

Star Wars Resistance свършва с втори сезон, Krypton – спрян

Вижте трейлър за последните епизоди на недотам сполучливия анимационен сериал по Star Wars и потъгувайте за „Криптон“ и нереализираното му разклонение за Лобо.

Изненада от Syfy – хитовият сериал „Криптон“, който разказва за предисторията на Супермен, и по-точно тази на дядо му и баба му в дните, в които родната планета Криптон все още е била цяла, е спрян! Новината идва дни след излъчването на финала на втори сезон, който завърши с брутален клифхенгър.

Премиерният епизод на Krypton миналата година събра почти рекорден рейтинг за Syfy, която вече изглежда неспособна да събере над един милион зрители за каквото и да било. Оказва се обаче, че в публиката на „Криптон“ има около 50% спад между първи и втори сезон, поне що се отнася до зрителите на телевизията. Повечето фенове гледат сериала по някоя от стрийминг платформите (у нас той е достъпен в HBO GO), малцина се прибират вкъщи специално, за да го гледат пряко по телевизията. За съжаление, това не е изгодна ситуация за продуцентите на скъпия сериал и това води до отказ от продължаване на инвестицията.

Новината е изненадваща, защото „Криптон“ уж се справяше добре. Дори се говореше за разклонение, посветено на култовия персонаж Лобо. Сега и то ще остане нереализирано. Надеждата за феновете е новата платформа DC Universe, където вече са поместени всички проекти, свързани с комиксовите персонажи на марвелския конкурент. След като повечето зрители са онлайн, има шанс проектът все още да е изгоден за стрийминг. По подобен начин бяха спасени „Експанзията“, „Луцифер“ и много други.

Подобен шанс обаче няма за Star Wars Resistance. Управлението на франчайза „Междузвездни войни“ от страна на Дисни е противоречиво от доста време насам, като тази анимация тръгна на зле още от първия си трейлър. За щастие на феновете, все пак хейтът не се е оказал достатъчно голям за спиране веднага след първи сезон. Напротив, излязоха положителни отзиви от критиците, тепърва предстои втори, в който историята ще бъде завършена подобаващо с участието на самия Кайло Рен. Дори имаме и трейлър!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Събитията във втори сезон ще се развиват успоредно с тези от „Последните джедаи“, като ще бъдат донякъде и предистория на „Възходът на Скайуокър“. Втори сезон ще започне на 6 октомври, а големият Епизод ІХ чакаме на 20 декември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата