Castle Rock 1

Castle Rock приветства Ани Уилкс

Трейлър за втори сезон на сериала по мотиви от романите на Стивън Кинг „Касъл Рок“.

Миналата година Castle Rock се отличи като един от по-интересните нови сериали, предимно като доказа, че различните романи на Стивън Кинг биха могли успешно да съжителстват в една обща история. С препратки към най-различни творби от „Изкуплението Шоушенк“ до „Куджо“ и със звезди като Андре Холанд и Бил Скарсгард, сериалът се понрави на феновете на Краля и пое успешно към втори сезон. Въпреки че краят на дебютния пакет епизоди беше сравнително отворен, втори сезон ще се фокусира върху нов комплект от герои. В трейлъра изпъква най-вече Лизи Капланд в ролята на небезизвестната Ани Уилкс от „Мизъри“.

https://www.youtube.com/watch?v=w8v19bLSQYI

Действието в романа „Мизъри“ се развива около автор на любовни романи-бестселъри, който, след автомобилна катастрофа, е спасен от медицинска сестра на име Ани Уилкс, която твърди, че е най-голямата му почитателка. Тя отвежда Пол в дома си и започва да се грижи за него. Малко след това последният роман на Пол, Детето на Мизъри излиза от печат. Като разбира, че любимата ѝ героиня умира, Ани държи Пол като затворник, докато не напише нова книга, в която да върне живота на Мизъри. За превъплъщението си в тази роля през 1990 г. Кати Бейтс спечели редица награди и много фенове.

Ще видим каква ще бъде новата интерпретация на героинята и с кои други творби ще бъде преплетена историята й. Втори сезон на „Касъл Рок“ тръгва на 23 октомври в САЩ, вероятно епизодите ще се качват своевременно и в българския HBO GO.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата