disenchantment

Как продължава Размагьосването?

Трейлър за втора част на сериала Disenchantment.

Новият сериал на Мат Грьонинг, Disenchantment, може и да не е на нивото на „Семейство Симпсън“ или „Футурама“ (засега), но си заслужава гледането. Краят на първа част (или първи сезон, Netflix се опитва да разчупи термините покрай някои от продукциите си) завърши с доста отворен край, в който всички поданици на кралството бяха вкаменени от… да не издаваме кого, защото ще бъде гигантски спойлер за тези, които ще не са гледали „Размагьосване“. Следващите десет епизода ще продължат сюжета от същото място, като още в трейлъра намираме отговор на някои въпроси – като например дали наистина Елфо е мъртъв.

https://www.youtube.com/watch?v=Q00bB9o7Eok

Както „Семейство Симпсън“ е пародия на обичайния семеен ситком, а „Футурама“ е пародия на всички научни фантастики, правени някога, „Размагьосване“ е пародия на фентъзитата. Разбира се, това би било твърде опростено описание на сериалите на Мат Грьонинг, защото те си имат валидни собствени герои, сюжети и идеи, а понякога правят и наистина дълбоки епизоди (макар че Disenchantment все още не се е отчел в този аспект). Историята се разказва предимно през очите на принцеса Бийн, която си пада малко мъжкарана и предпочита да прекарва времето си не в яздене на понита и пробване на нови рокли, а в пиянстване и приключения с приятелите й – елфа Елфо и демона Люси.

Трейлърът предполага, че историята ще се върти предимно около вече познатите ни събития и преборването на последиците от тях. Но със сигурност ще има и нови развития, а защо не и нов голям клифхенгър, който да нареди сцената за епизодите догодина и по-догодина.

Премиерата на Disenchantment, Part 2 е на 20 септември, по Netflix.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата