aniventure comic con knigi

„Софийски магьосници 3“ и „Седем градски гряха“ с премиера на Aniventure Comic-Con

Двата потенциални бестселъра от български автори в нашите жанрове ще бъдат представени на най-голямото събитие за феновете на фантастиката и анимето у нас.

Този септември изкушенията дебнат от всяка… книга.

На Aniventure Comic Con 2019 – най-мащабното събитие в България за аниме, манга, азиатска култура, западно кино и телевизия, гейминг и комикси, три потенциални бестселъра ще направят своята премиера.

Изображение с име: sedem-gradski-griaha cИзображение с име: sofiiski-magiosnici-veshtitcite-ot-vitosha cТова са „Просто Спас 2. Без филтър“ от Стен Дамянов – вторият комикс за дългоухия герой без цензура; третата част на поредицата, завоювала сърцата на хиляди българи (не само в столицата) – „Софийски магьосници 3: Вещиците от Витоша“ от Мартин Колев; и безмилостният дебютен графичен сборник, дело на кинокритика и писател Благой Д. Иванов и легендарния художник Петър Станимиров – „Седем градски гряха“.

На 14 и 15 септември четиримата автори ще завладеят Зала 1 (на щанда на изд. „Сиела“) и Зала 4 в Интер Експо Център, за да се срещнат с читатели и други създания.

Ето и програмата за събитията:

14 септември от 11:20 , Зала 4, Интер Експо Център

ПРЕМИЕРА  НА „СЕДЕМ ГРАДСКИ ГРЯХА“ ОТ БЛАГОЙ Д. ИВАНОВ И ПЕТЪР СТАНИМИРОВ

Едно от най-дръзките творения на българската попкултура крие в себе си седем независими комикс истории, написани от писателя и кинокритик Благой Д. Иванов и нарисувани от легендарния Петър Станимиров – майстора, добре познат от 80-те с популярното списание „Дъга“ и отговорник за много от кориците на Стивън Кинг и Дийн Кунц у нас.

Двамата ще разкажат защо комиксите не са само за деца и кое вдъхнови една от най-смелите книги на нашето съвремие. А скандално забавният водещ Драгомир Симеонов ще извади наяве най-тъмните подробности около създаването на греховното издание.

15 септември, 11:20, Зала 4, Интер Експо Център

ПРЕМИЕРА НА „СОФИЙСКИ МАГЬОСНИЦИ 3: ВЕЩИЦИТЕ ОТ ВИТОША“ ОТ МАРТИН КОЛЕВ

Магията се пробужда отново с дългоочакваната трета част на бестселъровата поредица „Софийски магьосници“.

След „Софийски магьосници“ и „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа“ всички се питат къде е Свилен Воев – мрачният, но добър пробудник на Бриян! Бургаският вълшебник Мартин Колев ще разкрие ексклузивни подробности около неговото местонахождение ден преди официалното излизане на романа, както и любопитни истории около продължението…

15 септември, 15:00, Зала 4, Интер Експо Център

ПРЕМИЕРА НА „ПРОСТО СПАС 2: БЕЗ ФИЛТЪР“ ОТ СТЕН ДАМЯНОВ

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата